Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Feestelijke start vergroening schoolplein OBS de Tuimelaar

Algemeen 322 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Op maandag 13 juli staken een aantal leerlingen van OBS de Tuimelaar in Nieuw Lekkerland de handen uit de mouwen bij de feestelijke start van de vergroening van hun schoolplein.

Samen met Christiaan de Jonge van aannemer SD Groen werden de eerste tegels verwijderd die plaats gaan maken voor een nieuw buitenleslokaal. De werkzaamheden zullen in de zomervakantie worden uitgevoerd zodat er in het nieuwe schooljaar weer naar hartenlust gespeeld kan worden op het nieuwe schoolplein.

Het huidig plein bestaat uit veel tegels en enkele speeltoestellen. Leerkrachten, ouders en leerlingen gaven aan behoefte te hebben aan een groener plein met meer speelruimte, meer natuur en meer variatie. Ook gaf de huidige zandbak veel overlast, zowel op het plein als in de school.

Een werkgroep van ouders, leerkrachten en tuinarchitecte Clarine Hofstee ging met dit wensenlijstje aan de slag. Hier is een ontwerp uitgekomen met een kleuterjungle, meer speelruimte voor de midden- en bovenbouw met onder andere een klimmuur en een buitenleslokaal aan de achterzijde van de school. Deze buitenlesruimte met onder meer een wadi, waterpomp, moestuinbakken en insectenhotels wordt gebruikt voor natuuronderwijs. Door het planten van een extra boom en meer struiken en door het verwijderen van tegels wordt het plein ook klimaatadaptiever.

Aan een dergelijk plan hangt ook een prijskaartje. Gelukkig zijn diverse fondsen bereid gevonden om bij te dragen. Het gaat om het Prins Bernhard Cultuurfonds, Waterschap Rivierenland, Jantje beton, IVN, stichting Elshout, de Groene Motor/Zuid-Hollands Landschap en Prachtlint/Blauwzaam. Daarnaast draagt de gemeente Molenlanden financieel bij vanuit de ‘Initiatievenpot’ voor burgerinitiatieven. Het schoolplein van de Tuimelaar is semi-openbaar, na schooltijd is deze voor iedereen toegankelijk. De school hoopt dat heel veel kinderen veel plezier gaan beleven aan het nieuwe plein en dat alle gebruikers ook mee willen helpen om het plein ‘schoon, heel en veilig’ te houden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zestien pupillen van AAA presteren goed bij eerste competitiewedstrijd Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Jongen belandt onder betonwagen na aanrijding op rotonde in Alblasserdam; komt net niet onder de wielen terecht 112 12 uur geleden
• Het monument van de Mission Belle.
Presentatie van herdruk boek Mission Belle in Nieuw-Lekkerland Nieuws 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden