Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Excelsior Papendrecht terug in het theater met uniek concert

Algemeen 316 keer gelezen

PAPENDRECHT • Als een van de eerste orkesten van Nederland waren ze afgelopen zaterdag 11 juli weer te zien en te horen in het theater. Het orkest van Excelsior Papendrecht had daarmee een unieke primeur.

Om dit alles zo veilig mogelijk en volgens de geldende maatregelen te laten verlopen kon er maar een beperkt aantal belangstellenden in de zaal. Maar de show was er niet minder om, Meeslepend, groots, actueel en steengoed, zijn enkele woorden waarmee het concert op treffende wijze is samen te vatten.

De avond werd groots geopend met ‘The Benefaction Of Sky And Mother Earth’. Een meeslepende ouverture met een haast filmisch karakter. Na deze indrukwekkende opening heette dirigent Ruud Welle het publiek welkom. Het zou een feestelijk concert worden zo beloofde hij, maar kon desondanks toch ook niet om de coronacrisis heen. Met het stuk ‘To My Country’, een gedragen en indrukwekkend koraal, werd hierbij stilgestaan. Gelijktijdig werden achter het orkest beelden getoond waarmee het verhaal werd verteld van het verloop van de coronacrisis van begin tot nu. Een indrukwekkend geheel waarbij het kippenvel bij menig bezoeker op de armen stond.

Hierna vervolgde het programma met een medley van de grootste hits van Lionel Richie, waarna ook Francesco Daniel het podium betrad. De Papendrechtse singer-songwriter (onder andere bekend van het SBS 6 programma We Want More) en het orkest voelden elkaar haarfijn aan. Ze hebben al vaker met elkaar samen gespeeld en dat was goed te merken. Samen speelden zij onder andere ‘Crazy Little Thing Called Love’, ‘Omarm me’ en ‘Bridge Over Troubled Water’. Ook werd stilgestaan bij het overlijden van componist Ennio Morricone, begin deze week. Dit werd gedaan met het door Morricone gecomponeerde stuk ‘Gabriels Oboe’ uit de film The Mission.

Al met al vloog de avond voorbij en kende het een zeer vermakelijk en gevarieerd programma. Zowel muzikaal als qua amusementswaarde stond het concert als een huis. Een waar huzarenstukje wetende dat het orkest slechts drie keer gezamenlijk heeft kunnen repeteren voorafgaand aan het concert. In oktober staat het orkest opnieuw in het theater. Meer informatie daarover volgt later.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden