Afbeelding
Foto: 123rf.com

Meer aandacht voor ‘ouderen en wonen’ in Papendrecht

Algemeen 501 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeenteraad van Papendrecht heeft op donderdag 9 juli unaniem ingestemd met een motie van het PAB om meer aandacht te geven aan het onderwerp ‘ouderen en wonen’.

De motie was opgesteld door het Papendrechts Algemeen Belang (PAB). De partij heeft gezien dat door de dubbele vergrijzing, er meer ouderen komen en dat zij ouder worden. Het aandeel

ouderen in Papendrecht zal de komende jaren stijgen. De woonbehoefte van deze ouderen varieert behoorlijk, afhankelijk van de situatie waarin men zich bevindt. Dit gaat vaak gepaard met een toenemende zorgbehoefte, die op dit moment niet in alle gevallen in de huidige woonsituatie kan worden ingevuld.

Volgens het PAB is er een nieuwe vraag ontstaan naar woonvormen die de lacune opvullen tussen ‘thuis’ wonen en wonen met 24-uur zorg. “Bewoners met een zorgvraag willen meer eigen regie en keuze.”

PAB wil aan de ene kant dat ouderen zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen in de eigen buurt, maar wil ook dat doorstroming op de woningmarkt wordt nagestreefd. De partij vindt dat daarbij uiteraard zorginstellingen, projectontwikkelaars, woningbouwvereniging, lokale makelaars, particuliere initiatiefnemers en de ouderen zelf moeten worden betrokken. 

“Bij de uitwerking moet er niet alleen ruimte zijn voor informeren en enthousiasmeren, bijvoorbeeld door het organiseren van een ‘Woondag’, maar ook om daar waar mogelijk het faciliteren van diverse woonvormen met extra aandacht voor ouderen en eventueel toekomstige zorg.” Volgens het PAB moeten daarbij ook andere generaties, zoals jongeren en/of zorgafhankelijke inwoners in beeld komen.

In de motie wordt het gemeentebestuur van Papendrecht gevraagd om voor 2021 met een programmatische aanpak te komen voor ‘ouderen en wonen’. De overige fracties in de Papendrechtse raad konden zich hierin vinden en stemden unaniem voor de motie van het PAB.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden