• De overhandiging van de gedichtenbundel, met dichter/docent Jos van Hest op de achtergrond.
• De overhandiging van de gedichtenbundel, met dichter/docent Jos van Hest op de achtergrond. Foto: Aangeleverd

Complimenten voor gedichtenbundel van oudste leerlingen Nokkenwiel

Algemeen 291 keer gelezen

ALBLASSERDAM • ‘Gekietel van boten’, dat is de titel van de gedichtenbundel die gemaakt is door de leerlingen van groep 7 en 8 van de openbare basisschool ’t Nokkenwiel.

De gedichten zijn gemaakt in het kader van de herdenking van de opening van de Brug over de Noord. De kinderen lieten zich in hun gedichten inspireren door deze brug en spreken in hun gedichten hoe het is en hoe het voelt om zo’n brug te zijn.

Binnen de strikte belijning van de gymzaal kon ook in deze coronatijd op feestelijke wijze het eerste exemplaar van de gedichtenbundel aan burgemeester Jaap Paans overhandigd worden door Nikita de Haan, een leerling van groep 7. Deze gedichten bundel is het eindresultaat van een workshop gedichten maken door de dichter en poëziedocent Jos van Hest.

De burgemeester, met zijn ambtsketen om, benadrukte de waarde van het leren spelen met taal en het uiten van gevoelens en complimenteerde alle kinderen met hun prachtige gedichten, waarvan hij er ook één van declameerde. Na de overhandiging hebben Nikita, Yenthe, Stijn, Fien, Max en Bo zullen hun gedichten voorgedragen. Alle kinderen en de aanwezige ouders kregen de gedichtenbundel aangeboden.

Deze gedichten workshop maakt onderdeel uit van het project van de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh ‘De Gouden Rand’, waarbij aandacht wordt gevraagd voor het prachtige dijklint van Kinderdijk tot en met Hardinxveld-Giessendam. Met speciale aandacht voor het Cultureel Maritiem Erfgoed.

In dit kader hebben reeds vier in brons gegoten gedichten van bekende vaderlandse dichters op het dijklint een plek gekregen. Dit project wordt mede ondersteund naast de provinciale bijdrage vanuit de Erfgoedlijn Waterdriehoek door het Ondernemersfonds van Alblasserdam, gebied Oost en West Kinderdijk en het Servicebureau Onderwijs en Cultuur.

De gedichtenbundels zijn te koop bij De Schuilplaats in Alblasserdam en zullen ook in de collectie van de bibliotheek van Alblasserdam worden opgenomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden