Afbeelding
Foto: Aangeleverd

PvdA Papendrecht: ‘Bezuinigingen op sociaal domein lokaal beperken’

Algemeen 205 keer gelezen

PAPENDRECHT • De regiogemeenten in de Drechtsteden gaan in het sociaal domein bezuinigen. Het gaat om een pakket van bijna 2 miljoen dat in overleg met de wethouders van financiën en in het sociale domein is samengesteld.

Volgens de PvdA Papendrecht gaan de inwoners van Papendrecht dit merken. “Zo wordt bijvoorbeeld het reizen met de Drechthopper voor de 75-plussers duurder. Een doktersbezoek kost straks 10 euro per rit!”, rekende Derya Karso van de PvdA in Papendrecht uit.

“En dat in een tijd waarin serieuze gezondheidsrisico’s aan de orde zijn en mensen vanwege de Corona zorg uitstellen of vermijden”, vervolgt ze. Volgens haar hebben de lokale colleges de uitdaging voor hun inwoners in actie te komen. “Wat regionaal stopt, vraagt lokaal om een passend alternatief.”

Mevrouw Karso heeft de oproep tot schadebeperking reeds gedaan. “Ik heb in een commissie hierover vragen gesteld, maar het antwoord van het college is dat ze achter de bezuinigingen staan.”

Morgen, donderdag 9 juli, tijdens de algemene beschouwingen doet de PvdA-fractievoorzitter opnieuw een oproep. “Om tijdens de ombuigingen lokaal de integrale afweging te maken en te kijken hoe we de schade lokaal kunnen beperken. Dus welke regionale bezuinigen kunnen we lokaal blijven doen? Beter zelfs en mogelijk ook goedkoper.”

Het college van Papendrecht wil na de zomer een integrale afweging maken. Deze afweging zou samen met de samenleving gedaan moeten worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden