Logo hetkontakt.nl/klaroen
• De overhandiging van de cheque, met rechts Ad Tromp en links Johan Aarnoudse.
• De overhandiging van de cheque, met rechts Ad Tromp en links Johan Aarnoudse. (Foto: Aangeleverd)

Voedselbank Papendrecht ontvangt cheque van 6180 euro

  •   71 keer gelezen

PAPENDRECHT • De actie ‘Geef ze de vijf’ voor Voedselbank Papendrecht heeft 6180 euro opgebracht. Dat is wat er tot heden gestort op het banknummer Rabobanknummer: NL 86 RABO 0139 2377 39 van Voedselbank Papendrecht.

Een trotse Ad Tromp, als initiatiefnemer van deze actie, overhandigde voorzitter Johan Aarnoudse bij het gebouw van de Voedselbank in de Coornhertstraat dan ook de cheque die bij dit bedrag hoort.

De actie is eind maart 2020 gestart, als gevolg van de uitgebroken coronacrisis. Tromp , ook raadslid in Papendrecht, voorzag grote problemen als gevolg van deze crisis. Méér middelen, dus kosten, voor extra hygiëne, zorgen dat de voorraden, zeker ook vers, op peil blijven, en… meer te verwachten cliënten. Kortom er moest gewoon meer geld in de kas bij de penningmeester komen.

“Het ging mij er om hen een financieel hart onder de riem te steken en zo mede te zorgen dat de Voedselbank open bleef met deze hardwerkende vrijwilligers. Echt hard nodig, helaas ook in een gemeente als Papendrecht. Sommige voedselbanken gingen of moesten dicht in het land. Ik had daaraan niet moeten denken. Eigenlijk hebben deze vrijwilligers ook iets extra’s verdiend. Dat zou ook mooi zijn als gebaar aan hen. Zij gingen gewoon door! Daar moet ik nog eens naar kijken hoe we dat gaan regelen.”

“In deze tijd kan er niet zonder extra hygiëne gewerkt worden”, vervolgt Ad Tromp. “Er moest nog veel meer schoongemaakt worden. En wat te denken van de terugval aan producten in het begin van de crisis. Maar Voedselbank Papendrecht heeft een heel actief team. En gelukkig veel adressen waardoor de continuïteit in producten gewaarborgd blijft. Ook de verse! Elke week lukt het steeds weer het winkelwagentje voor onze cliënten goed te vullen. Ook ik probeer ze vanuit mijn expertise en contacten als vrijwilliger bij te staan. Ik probeer contacten met nieuwe leveranciers en dergelijke te leggen. Dat ligt mij wel.”

Het mooie bedrag dat de actie opgeleverd heeft, doet Tromp goed. De actie staat stil nu maar het rekeningnummer van de Voedselbank kan het hele jaar gebruikt worden voor een donatie. Tot slot wil Ad Tromp de beide sponsoren: Hoogvliet Betonboringen-Sloopwerken Papendrecht (kosten voor de advertenties) en Goud Print Center Alblasserdam voor het drukwerk (posters en flyers).

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }