• Geert Lievaart, Nel van Stam en Onno Hooglander (v.l.n.r.) pakken de tasjes in.
• Geert Lievaart, Nel van Stam en Onno Hooglander (v.l.n.r.) pakken de tasjes in. Foto: Bert Bons

Vakantietasjes voor kinderen van Voedselbank-cliënten

Algemeen 463 keer gelezen

PAPENDRECHT • Alle kinderen in de basisschoolleeftijd die het thuis niet zo breed hebben, krijgen deze week een tasje met verrassingen voor de zomervakantie.

“Veel gezinnen gaan niet op vakantie, en dan is het fijn als er voor de kinderen toch wat leuks te doen is”, redeneert de Voedselbank. Twee kerken namen het initiatief, de Morgenster en de Bethlehemkerk, samen met de Voedselbank Papendrecht. Samenwerking werd gezocht met de gemeente Papendrecht, de speeltuinen en Stichting Leergeld.

Stichting Leergeld verzond de uitnodigingen aan de gezinnen om de tasjes deze week op te halen. Ieder kind kreeg een tasje met verrassingen, onder andere een zomerabonnement op de speeltuin, een bon voor een ijsje, plus een tegoedbon om zelf wat uit te zoeken in de speelgoedwinkel.

De voorbereiding was dit jaar anders door de corona-maatregelen. Nel van Stam, diaken van de Morgenster: “Het plan was om de kinderen van de kinderkerk de tasjes voor de jonge kinderen te laten vullen. Maar de kerken bleven maanden gesloten, dus we moesten overschakelen op een eenvoudiger uitvoering. Met een bon kunnen de kinderen nu zelf iets uitzoeken in de speelgoedwinkel. We hopen op mooi weer zodat er fijn gespeeld kan worden deze zomer!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden