• Geert Lievaart, Nel van Stam en Onno Hooglander (v.l.n.r.) pakken de tasjes in.
• Geert Lievaart, Nel van Stam en Onno Hooglander (v.l.n.r.) pakken de tasjes in. (Foto: Bert Bons)

Vakantietasjes voor kinderen van Voedselbank-cliënten

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Alle kinderen in de basisschoolleeftijd die het thuis niet zo breed hebben, krijgen deze week een tasje met verrassingen voor de zomervakantie.


“Veel gezinnen gaan niet op vakantie, en dan is het fijn als er voor de kinderen toch wat leuks te doen is”, redeneert de Voedselbank. Twee kerken namen het initiatief, de Morgenster en de Bethlehemkerk, samen met de Voedselbank Papendrecht. Samenwerking werd gezocht met de gemeente Papendrecht, de speeltuinen en Stichting Leergeld.

Stichting Leergeld verzond de uitnodigingen aan de gezinnen om de tasjes deze week op te halen. Ieder kind kreeg een tasje met verrassingen, onder andere een zomerabonnement op de speeltuin, een bon voor een ijsje, plus een tegoedbon om zelf wat uit te zoeken in de speelgoedwinkel.

De voorbereiding was dit jaar anders door de corona-maatregelen. Nel van Stam, diaken van de Morgenster: “Het plan was om de kinderen van de kinderkerk de tasjes voor de jonge kinderen te laten vullen. Maar de kerken bleven maanden gesloten, dus we moesten overschakelen op een eenvoudiger uitvoering. Met een bon kunnen de kinderen nu zelf iets uitzoeken in de speelgoedwinkel. We hopen op mooi weer zodat er fijn gespeeld kan worden deze zomer!”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5