Logo hetkontakt.nl/klaroen
• De geslaagde leerlingen met wethouder Dorien Zandvliet, Femke Spruit (directeur-bestuurder Stichting Helpende Handen Nederland), twee accountmanagers van het ROC Da Vinci College en twee docenten van het ROC Da Vinci College.
• De geslaagde leerlingen met wethouder Dorien Zandvliet, Femke Spruit (directeur-bestuurder Stichting Helpende Handen Nederland), twee accountmanagers van het ROC Da Vinci College en twee docenten van het ROC Da Vinci College. (Foto: Nina Kamsteeg)

Geslaagden Kansrijk Alblasserdam ontvangen hun mbo 2-diploma

  •   57 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Drie deelnemers aan Kansrijk Alblasserdam hebben op maandag 6 juli voor het eerst een mbo-diploma niveau 2 gehaald.

Daarom was er een feestelijke bijeenkomst in het ParticiPand voor hen en voor zeven eveneens geslaagde klasgenoten. Bij de bijeenkomst was onder andere wethouder Dorien Zandvliet aanwezig is.

Kansrijk Alblasserdam is onderdeel van het armoedebeleid en het arbeidsmarktbeleid van de gemeente Alblasserdam. Deelnemers aan dit project vergroten hun kans op betaald werk. Het traject is bedoeld voor mensen zonder diploma of mensen die geen of te weinig opleiding hebben gevolgd. De achtergrond en leeftijd van de deelnemers lopen uiteen. De een is bijvoorbeeld arbeidsmigrant, terwijl de ander in Nederland geboren en getogen is.

Het project Kansrijk Alblasserdam is een samenwerking tussen ROC Da Vinci College, de gemeente Alblasserdam en organisaties die stageplaatsen aanbieden, zoals Stichting Helpende Handen Nederland. De gemeente betaalt het lesgeld en boekengeld. Het ROC Da Vinci College verzorgt de lessen en begeleiding. De opleiding bestaat uit een combinatie van werken en leren (BBL). Studenten gaan één dag per week naar school en lopen stage (werken) op andere dagen om in de praktijk te leren.

De deelnemers die op 6 juli diplomeren, hebben de opleiding Dienstverlening Helpende Zorg & Welzijn (HZW) op het ROC Da Vinci College succesvol afgerond. Een Helpende Zorg & Welzijn assisteert bij dagelijkse taken waar bijvoorbeeld ouderen, zieken of gehandicapten hulp bij nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan helpen met het avondeten en begeleiden bij recreatieve bezigheden in een instelling, ondersteunen bij dagelijkse persoonlijke verzorging of het bieden van hulp in de huishouding. Met het diploma Dienstverlening HZW op zak kunnen de deelnemers een opleiding op mbo niveau 3 of 4 gaan volgen, of op zoek gaan naar een baan. Zo kunnen zij een positieve draai aan hun leven geven.

Op de groepsfoto staan de geslaagde leerlingen met wethouder Dorien Zandvliet, Femke Spruit (directeur-bestuurder Stichting Helpende Handen Nederland), twee accountmanagers van het ROC Da Vinci College en twee docenten van het ROC Da Vinci College.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }