Blijdschap bij de ontvangst van het pakket boeken over Papendrecht, een schenking van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht.
Blijdschap bij de ontvangst van het pakket boeken over Papendrecht, een schenking van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht. Foto: Aangeleverd

Dorpsbehoud schenkt boeken aan verzorgingshuizen in Papendrecht

Algemeen 247 keer gelezen

PAPENDRECHT • Stichting Dorpsbehoud Papendrecht heeft vorige week boeken over de geschiedenis van Papendrecht en de molens van Kinderdijk geschonken aan de verzorgingshuizen in Papendrecht.

De afgelopen maanden waren voor veel mensen moeilijk, maar bewoners van verzorgingshuizen hebben een extra moeilijke tijd gehad omdat ze geen bezoek mochten ontvangen. Net na de versoepeling van de bezoekregelingen staat nu de vakantietijd voor de deur, een periode waarin bezoek wegens afwezigheid van familie en andere naasten altijd minder is.

Het bestuur van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht heeft besloten een gebaar te maken naar de bewoners van onze Papendrechtse verzorgingshuizen. Op 1 en 2 juli is aan de leiding van De Markt, De Wieken en de Waalburcht een pakket boeken over de geschiedenis van Papendrecht en de molens van Kinderdijk overhandigd, bedoeld om te rouleren onder de bewoners en in (klein) groepsverband te worden bekeken en gelezen.

De leiding van de diverse verzorgingshuizen reageerde verrast en blij op dit geschenk. Veel ouderen vinden het prettig over vroeger te praten, de verzorgenden kunnen met de bewoners gesprekken voeren over de vele foto’s, die vaak herinneringen naar boven brengen.

Op de website van Dorpsbehoud (www.dorpsbehoudpapendrecht.nl) staan alle boeken die Dorpsbehoud verkoopt en die op afspraak af te halen zijn op Veerdam 6. Bellen mag ook: 078-6412255. Met het kopen van een boek steunt men Stichting Dorpsbehoud, die net als veel andere verenigingen en stichtingen veel inkomsten heeft moeten missen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden