• Peter en Helma met hun dochters Nancy (links) en Nicole en de taart en oorkondes die ze van Fade-in ’80 vrijdagmiddag kregen na afloop van de uitreiking.
• Peter en Helma met hun dochters Nancy (links) en Nicole en de taart en oorkondes die ze van Fade-in ’80 vrijdagmiddag kregen na afloop van de uitreiking. Foto: Bert Bons

Echtpaar Suijker uit Papendrecht: ‘We wisten niet van elkaar dat we een lintje zouden krijgen’

Algemeen 741 keer gelezen

PAPENDRECHT • Echtpaar Peter en Helma Suijker uit Papendrecht heeft afgelopen vrijdag 3 juli alsnog hun lintje in ontvangst mogen nemen. Dat gebeurde tijdens een door de gemeente georganiseerde bijeenkomst in Theater De Willem.

Tijdens die bijeenkomst kregen alle twaalf Papendrechters die eind april al waren gebeld door de burgemeester met de mededeling dat het Zijne Majesteit behaagd had om hen te onderscheiden, hun lintje fysiek uitgereikt.

“Het was een geweldige bijeenkomst”, blikken Peter (75) en Helma (72) Suijker terug. “Het is natuurlijk niet zoals het normaal zou gaan. Nu waren er overal verspreid in de zaal groepjes mensen, maar deze manier was echt prima.”

Grotere verrassing
“Eigenlijk was de verrassing met dat bellen van een paar maanden geleden nog groter dan wanneer ze je naar het gemeentehuis proberen te lokken, want dan heb je het al snel door dat er wat aan de hand is. Nu waren de kinderen bij ons thuis, ze wilden een tompouce komen eten omdat het gewoon gezellig was. Ik had niets door, maar ze wisten er natuurlijk van dat we gebeld zouden worden.”

“Zelfs toen ik de burgemeester aan de lijn had, had ik niet gelijk in de gaten dat het om een Koninklijke onderscheiding zou gaan”, blikt Peter terug. “Mijn vrouw had al wel door dat ik een lintje zou krijgen, want ze had ergens een keer een gesprekje opgevangen. Maar het lintje dat zij zelf kreeg, had ze totaal niet verwacht. Ik trouwens ook niet. We wisten niet van elkaar dat we een lintje zouden krijgen.”

Aanvraag
De aanvraag van de lintjes was voor Peter gedaan door het bestuur van filmclub Fade-in ’80, dat dit jaar het 40-jarig jubileum viert. Peter Suijker brengt zijn vakkennis in op onder meer filmgebied, verzorgt enthousiast cursussen en helpt bij het oplossen van problemen met hard- en software. De aanvraag van het lintje voor Helma was mede afkomstig van Rivas. Helma doet veel vrijwilligerswerk en is actief als mantelzorger.

Zoals zoveel gedecoreerden reageren Peter en Helma verbaasd en bescheiden op de toekenning van hun lintje. “We vonden het eigenlijk een beetje teveel allemaal, maar natuurlijk zijn we heel blij!”

Het jubileum van Fade-in ’80 wordt overigens eind november met de leden gevierd in de grote zaal van Landvast. Daar wordt op het grote scherm van de tijdelijke bioscoop een compilatie getoond van de films die in de afgelopen jaren zijn gemaakt door de leden.

Op de foto Peter en Helma met hun dochters Nancy (links) en Nicole en de taart en oorkondes die ze van Fade-in ’80 vrijdagmiddag kregen na afloop van de uitreiking.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden