• Het gebarenkoor vertolkt het Wilhelmus.
• Het gebarenkoor vertolkt het Wilhelmus. Foto: Bert Bons
met filmpjes

Bijzondere uitreiking lintjes in Papendrecht met gebarenkoor

Algemeen 446 keer gelezen

PAPENDRECHT • De twaalf Papendrechters die een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen, hebben hun lintje vrijdagmiddag 3 juli ontvangen tijdens een bijzondere bijeenkomst in Theater De Willem.

Eind april werden de gedecoreerden al gebeld door burgemeester Aart-Jan Moerkerke over hun Koninklijke onderscheiding, maar vrijdag was dan de in verband met corona uitgestelde uitreiking.

De volgende personen kregen hun reeds toegezegde lintje:

1. Mevrouw K.H. 't Jong - Ouwerkerk, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij heeft zich in de afgelopen 32 jaar ingezet voor het Christelijk Gemengd Koor ‘Asaf’.
2. De heer P. Hooglander, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zet zich al jaren in als vrijwilliger bij VluchtelingenWerk Papendrecht en de Elimkerk.
3. Mevr W.B.M. Suijker – Steenhorst, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij heeft, naast haar vrijwilligerswerk, als mantelzorger eraan bijgedragen dat haar echtgenoot zijn taken binnen de filmclub kan blijven uitvoeren.
4. De heer P.J.J. Suijker, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft zich in de afgelopen jaren actief ingezet bij de film/videoclub Fade-in '80.
5. De heer J.W. Rikkers, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft zich de afgelopen 17 jaar als actief vrijwilliger ingezet bij de film/videoclub van Fade-in ‘80.
6. Mevrouw N.A. Faber – Oostdijk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij heeft zich de afgelopen 30 jaar ingezet om eenieder gebarentaal te leren en heeft 1990 een gebarenkoor opgericht.
7. De heer P.J. van der Giessen, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft zich ingezet voor de werkgroep Lancaster Popeye en is bestuurslid van het 4-mei Comité.
8. Mevrouw S.G.M. Van de Pavoordt - Haarsma, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij heeft zich de afgelopen 35 jaar ingezet om inwoners van Papendrecht te helpen en ondersteunen bij het invullen van de belastingaangifte.
9. De heer W.P. Kubbe, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft zich er voor ingezet dat de bridgeclubverenigingen een clubgebouw kregen dat zowel landelijk, regionaal als lokaal gewaardeerd wordt.
10. Mevrouw I. Kooyman – Schotman, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij is al jaren actief als vrijwilliger bij diverse verenigingen en de Papendrechtse Voedselbank.
11. De heer P. Lahey, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zet zich al jaren in als judoleraar bij Budo sport Lahey, waar hij de jeugdigen aandacht en tijd geeft en zorgt voor de sociale contacten die ze nodig hebben.
12. De heer P. Bezemer, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Heeft diverse maatschappelijke functies bij verenigingen, kerken en andere instanties, waarbij de wijze benadrukt wordt waarop hij deze taken uitvoert en de wijze waarop hij zich inzet voor de samenleving.

De hele ceremonie werd door een gebarentolk ondersteund, vanwege gedecoreerde mevrouw Faber, die zich ingezet heeft voor de gebarentaal. Na afloop van de ceremonie werd door een gebarenkoor het Wilhelmus uitgebeeld op het podium van De Willem. Dit zorgde voor een bijzondere afsluiting van een bijzondere bijeenkomst.

RTV Papendrecht heeft een mooie reportage gemaakt van de uitreiking van de lintjes:


• Peter Hooglander krijgt het lintje opgespeld door zijn vrouw.
• Inge Kooijman-Schotman krijgt het lintje opgespeld door haar man.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden