Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Fractievoorzitter Arjan Kosten van SGP Papendrecht.
• Fractievoorzitter Arjan Kosten van SGP Papendrecht. (Foto: Cees van der Wal)

Papendrecht gaat ‘aanstootgevende reclames’ niet weren

  •   135 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht heeft amendement van de SGP verworpen waarin gevraagd wordt om reclames te weren die oproepen tot racisme, een ongezonde levensstijl en overspel.

“Deze reclames toestaan; dat staat haaks op het preventieve beleid wat we voeren”, legde Arjan Kosten van de SGP uit. Over reclames die overspel stimuleren zei hij het volgende: “Aan de ene kant zijn we bezig om te blussen, aan de andere kant gooien we olie op het vuur.” De gemeente Papendrecht subsidieert onder meer een instelling die in actie komt tegen overspel en kinderen helpt die problemen ondervinden van de gevolgen van een echtscheiding.

Het pleidooi van Arjan Kosten vond te weinig gehoor in de Papendrechtse gemeenteraad. Alleen de fractie van de ChristenUnie steunde het voorstel voor strenger toezicht op reclames in de openbare ruimte.

De fractie van Papendrechts Algemeen Belang (PAB) begreep de zorgen die bij de SGP leven. “Er zijn inderdaad reclames waar je aanstoot aan kunt nemen”, begon fractievoorzitter Martin Verweij. “Maar er is een mogelijkheid om landelijk een klacht in te dienen. Laten we in onze gemeente geen parallelle controle opbouwen die bovendien lastig is om te handhaven. Want wat moet je verstaan onder ‘goede zeden’?”

Het CDA was het in principe eens met de SGP, maar stemde toch tegen. “De reclame voor Second Love vinden we stuitend”, vond Corrie Middelkoop. “Hoe laag je kun je vallen door hieraan te willen verdienen.” Maar toch stemde de partij tegen het amendement omdat een verbod hierop moeilijk te handhaven is.

Ook burgemeester Aart-Jan Moerkerke kon niet achter het voorstel staan. “Wat ons betreft is de Reclame Code Commissie het orgaan dat hierover gaat”, aldus de burgemeester.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }