Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Papendrecht betaalt hoge boetes voor slechte afvalscheiding

Algemeen 360 keer gelezen

PAPENDRECHT • Inwoners van de gemeente Papendrecht hebben vorig jaar zo’n 2 miljoen kilo restafval teveel aangeleverd vorig jaar bij afvalinzamelaar HVC. Dat heeft geresulteerd in een boete van 221.000 euro.

Het lukt de gemeente Papendrecht maar niet om de trend van veel restafval te doorbreken. Er zijn campagnes gevoerd, waarvan de laatste heel recent is, maar nog steeds wordt er 225 kilo restafval per jaar aangeleverd. Ter illustratie: in Alblasserdam wordt jaarlijks rond de 180 kilo restafval aangeleverd. Enkele jaren geleden werd in Alblasserdam ongeveer evenveel restafval aangeboden als in Papendrecht. Campagnes van de gemeente hebben daar geleid tot een daling van ongeveer 50 tot 60 kilo restafval per jaar.

Geprobeerd wordt om toe te werken naar 100 kilo restafval per jaar per huishouden. Papendrecht zit daar nog ver vandaan en betaalde in het afgelopen jaar daarom een boete van 221.000 euro. Die boetes zijn al drie jaar opgelegd, waardoor Papendrecht al bijna 7 ton extra heeft moeten lappen aan afvalverwerker HVC.

“Volgens mij kunnen we er nog meer aan doen om het aantal kilo’s naar beneden te brengen”, vond Trijntje van Es van D66 donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering. Verantwoordelijk wethouder Arno Janssen verdedigde zich door te wijzen op de actie die onlangs gehouden is. “De resultaten daarvan zijn nog niet bekend, maar we doen er alles aan om de bewustwording te verbeteren”, aldus wethouder Janssen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden