Logo hetkontakt.nl/klaroen

Papendrecht sluit 2019 af met een positief resultaat van 1,4 miljoen

  •   30 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeenteraad van Papendrecht heeft op donderdagavond 2 juli de jaarrekening van 2019 unaniem goedgekeurd.

De accountant had aan Papendrecht al een goedkeurende controleverklaring afgegeven op basis van rechtmatigheid en getrouwheid. Wethouder Financiën, Pieter Paans, was donderdagavond dan ook trots met het resultaat dat op tafel ligt.

De wethouder licht toe: "Gemeentebestuur, college én raad hebben in Papendrecht een langjarige traditie van voorzichtig begroten. We boeken mogelijke verliezen altijd al in. Voor 2019 heeft dat geleid tot een positief saldo van 1,462 miljoen euro. Geld dat de gemeente niet heeft uitgegeven. Geld dat terugvloeit naar de algemene reserves."

De wethouder van financiën maakt daarbij nog een kanttekening: "1,462 miljoen lijkt erg veel. Als bedrag is het dat ook. Maar tegelijk praten we over 1,2% van de begroting."

Van die 1,4 miljoen euro zou 100.000 euro bestemd worden voor ‘bestuurlijke prioriteiten’, maar via een motie van Onafhankelijk Papendrecht (OP), die unaniem werd aangenomen, blijft dat geld in de algemene reserve. “Dat geld is nodig om de zorgelijke financiële positie van de gemeente Papendrecht te versterken”, aldus José van der Tak van OP. De rest van de raad was het met hem eens.

In het afgelopen jaar heeft de gemeente Papendrecht geld en energie besteed aan onder meer de uitbreiding van de Waterbus en het groener en duurzamer maken van Papendrecht (onder meer via de Operatie Steenbreek). Ook werden er verschillende plannen vastgesteld, waaronder het Woonplan, het Rioleringsplan en er is hard gewerkt aan de Omgevingsvisie.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }