Afbeelding

Papendrecht sluit 2019 af met een positief resultaat van 1,4 miljoen

Algemeen 149 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeenteraad van Papendrecht heeft op donderdagavond 2 juli de jaarrekening van 2019 unaniem goedgekeurd.

De accountant had aan Papendrecht al een goedkeurende controleverklaring afgegeven op basis van rechtmatigheid en getrouwheid. Wethouder Financiën, Pieter Paans, was donderdagavond dan ook trots met het resultaat dat op tafel ligt.

De wethouder licht toe: "Gemeentebestuur, college én raad hebben in Papendrecht een langjarige traditie van voorzichtig begroten. We boeken mogelijke verliezen altijd al in. Voor 2019 heeft dat geleid tot een positief saldo van 1,462 miljoen euro. Geld dat de gemeente niet heeft uitgegeven. Geld dat terugvloeit naar de algemene reserves."

De wethouder van financiën maakt daarbij nog een kanttekening: "1,462 miljoen lijkt erg veel. Als bedrag is het dat ook. Maar tegelijk praten we over 1,2% van de begroting."

Van die 1,4 miljoen euro zou 100.000 euro bestemd worden voor ‘bestuurlijke prioriteiten’, maar via een motie van Onafhankelijk Papendrecht (OP), die unaniem werd aangenomen, blijft dat geld in de algemene reserve. “Dat geld is nodig om de zorgelijke financiële positie van de gemeente Papendrecht te versterken”, aldus José van der Tak van OP. De rest van de raad was het met hem eens.

In het afgelopen jaar heeft de gemeente Papendrecht geld en energie besteed aan onder meer de uitbreiding van de Waterbus en het groener en duurzamer maken van Papendrecht (onder meer via de Operatie Steenbreek). Ook werden er verschillende plannen vastgesteld, waaronder het Woonplan, het Rioleringsplan en er is hard gewerkt aan de Omgevingsvisie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden