Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Jacco Schook (tweede van links) neemt het stokje over van Marko Stout (geheel rechts).
• Jacco Schook (tweede van links) neemt het stokje over van Marko Stout (geheel rechts). (Foto: Gemeente Alblasserdam)

Marko Stout (D66) stopt als raadslid in Alblasserdam; Jacco Schook volgt hem op

  •   124 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Fractievoorzitter D66 Marko Stout legt zijn functie als raadslid van de gemeente Alblasserdam neer.

Met een dubbel gevoel, zo geeft hij aan: “De afgelopen jaren heb ik met veel plezier en ambitie de functie van raadslid en als fractievoorzitter vervuld. Het was een leuke en leerzame periode. Niet alleen het vertegenwoordigen van de samenleving maar juist ook het samenwerken met een gemêleerd gezelschap als collega’s in de raad, burgemeester en wethouders, de griffie, ambtenaren en, niet in de laatste plaats, de fractie van D66 heb ik als zeer boeiend en waardevol ervaren." 

Er waren meerdere momenten waarop hij de degens kruiste met andere fracties. "Er waren momenten dat we lijnrecht tegenover elkaar stonden. Ik noem  de zondagsrust, de LHBTI-discussie en het gemeentehuis. Maar er waren ook momenten dat we gezamenlijk op konden trekken. Zo hebben we samen gestreden voor schone lucht, voor een fietslus en voor sociale woningbouw op de Wipmolenlocatie. Ik had graag mijn raadslidmaatschap nog langer willen vervullen, want de fietslus is er nog niet en ook de sociale woningbouw op de Wipmolenlocatie is nog geen feit."

Teamleider
Per 1 augustus betrekt Marko Stout echter een dienstverband wat niet met het raadslidmaatschap valt te combineren. "Ik heb een functie aanvaard als teamleider Ruimtelijke Ordening bij de gemeente Alblasserdam. Als raadslid zocht ik graag de diepgang in verschillende projecten, iets wat moeilijk met het raadslidmaatschap valt te combinere,n omdat je hoofdzakelijk een controlerende functie hebt."

Samen kom je verder en raadsleden zijn het vaker eens dan je in eerste instantie zou denken, benadrukt Stout. "Overleg, niet alleen in de raadsvergadering maar ook daarbuiten, kan constructief zijn. Ik wil mijn collega-raadsleden oproepen om meer dan voorheen niet te kijken naar de verschillen maar naar datgene wat ons bindt. En datgene wat ons bindt is Alblasserdam. Een gemeente waar het voor iedereen fijn moet zijn om te wonen,werken en recreëren. Niet alleen maar door de weeks maar ook op zondag. Niet alleen voor mensen met een hoop geld maar ook voor mensen met een kleine, of helemaal geen beurs. En ook niet alleen voor mensen die heteroseksueel zijn maar ook voor mensen die dat niet zijn.

Jacco Schook
Zijn plek binnen de raad wordt ingevuld door Jacco Schook. "Een jonge 'echte' Alblasserdammer die zich mogelijk met nog meer passie zal gaan inzetten.Het fractievoorzitterschap wordt overgenomen door Ramon Pardo. Vertrouwd met de raad en erg gedreven. Bij beiden heb ik het vertrouwen dat zij zich voor de volle honderd procent in zullen zetten."

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }