Logo hetkontakt.nl/klaroen
ingezonden mededeling

Ga je op vakantie? Voorkom voedselverspilling met deze drie tips

  •   13 keer gelezen

Nederlandse huishoudens gooien gemiddeld per jaar 34 kilo aan etensresten weg. Brood, groente, fruit en zuivel wordt het meeste weggegooid. Het is slecht voor het milieu en voor je portemonnee. Verspil je bijna geen voedsel dan kan je per jaar zo’n 120 Euro besparen. 

Het Voedingscentrum vraagt regelmatig aandacht voor het probleem voedselverspilling. Ook delen ze tips en adviezen om voedselverspilling tegen te gaan. 

Vakantieplannen? 
Ga jij binnenkort op vakantie met een Kapten and Son rugzak of Eastpak rugzak? Dan is het zonde als je veel eten uit je koelkast weg moet gooien, omdat je er een tijdje niet bent. Voorkom met deze drie tips van het Voedingscentrum een overvolle container met etensresten. 

Tip 1: plannen
In de week voordat je op vakantie gaat is het goed om te bedenken wat je nodig bent in die week. Maak een weekmenu en kook gerechten die ideaal zijn voor restjes. Heb je kinderen? Zorg er dan voor dat er deze week in de schooltas extra groentes en fruit zitten die nog op moeten voor de vakantie. Check sowieso de fruitschaal, want heb je nog genoeg te liggen, koop dan deze week geen fruit. Heb je brood en groente op het eind van de week over? Vries dit dan in. 

Tip 2: geef eten weg 
Voedsel wat je niet in kunt vriezen zoals bijvoorbeeld eieren, zuivel en broodbeleg kan je weggeven aan familie, buren of vrienden. Heb je nog heel veel over? Nodig je buren of familieleden de laatste avond voor vertrek uit voor het avondeten en laat ze nadien een kijkje in jouw koelkast nemen. Zo red je overgebleven eten van de prullenbak.

Tip 3: neem het mee op vakantie 
Heb je toch nog fruit en groente over? Handig voor onderweg. Je kan prima komkommer, tomaatjes en fruit meenemen. Zeker als je met de auto op vakantie gaat.

Alle kleine beetjes helpen
Door bovenstaande tips op te volgen kunnen er heel wat tonnen voedsel worden gered als iedereen in Nederland verspillingsvrij op vakantie vertrekt. Volgens een expert van het Voedingscentrum helpen alle beetjes en maken ze samen een groot verschil.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }