Afbeelding
Foto: Anne Marie Hoekstra

Fatih Özdere: 'Zie ontwikkelingen Kinderdijk met lede ogen aan'

Algemeen 474 keer gelezen

MOLENLANDEN • De gemeenteraad van Molenlanden is dinsdagavond unaniem akkoord gegaan met de startnotitie Stedenbouwkundigplan Entreegebied Kinderdijk-Elshout. Het plan zelf moet nog dit jaar door de raad worden vastgesteld.

Als voorzitter van de Belangenvereniging Leefbaarheid Kinderdijk stelde de insprekende Fatih Özdere vast 'dat de exploitatie van het molengebied de belangrijkste pijler lijkt'. "En dat zien we met lede ogen aan. Er staan vier woningen ter discussie en we hebben als inwoners niet de macht hier iets aan te doen. De identiteit van ons dorp wordt hiermee teniet gedaan." 

In het verlengde hiervan vroeg Özdere zich af: "Hoe relevant is onze inzet nog, doet onze inzet er eigenlijk wel toe?"

Frustratie
De raad drong er bij verantwoordelijk wethouder Arco Bikker op aan de inwoners steeds bij het proces te blijven betrekken. "Bij hen druipt de frustratie er vanaf over het handelen van de SWEK", constateerde Berend Buddingh' (Doe Mee!). "Wethouder, zet het dorp Kinderdijk op 1."

Verdwijnen twee woningen
Volgens Bikker verdwijnen er twee woningen: de woningen achter Windkracht 4. "Maar dat geldt niet voor de overige woonbestemmingen."

De wethouder zal zich ervoor inspannen alle kikkers in de kruiwagen te houden. "We moeten niet tegenover elkaar komen te staan, maar met elkaar meelopen."

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden