Logo hetkontakt.nl/klaroen
• De onthulling van het schoolbord.
• De onthulling van het schoolbord. (Foto: Arjan van der Plaat)

Alle schoolterreinen van Papendrecht zijn rookvrij

  •   33 keer gelezen

PAPENDRECHT • Alle schoolterreinen in Papendrecht zijn vanaf deze week rookvrij. Wethouder Kees de Ruijter (wethouder onderwijs) en Herman Hofman (sectordirecteur De Lage Waard locatie havo/vwo) onthulden vorige week samen het bord ‘Dit terrein is rookvrij’ op het schoolplein van CSG De Lage Waard aan de Vijzellaan.

CSG De Lage Waard wil net als alle andere Papendrechtse scholen jongeren beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken. Als jongeren anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals leerkrachten, sporttrainers en ouders. Vanaf 1 augustus zijn de scholen zelfs verplicht om een rookvrij terrein te hebben. Alle Papendrechtse basisscholen en middelbare scholen hebben besloten niet te wachten tot het 1 augustus is, maar zijn nu al zover; ze hebben allemaal een rookvrij schoolterrein.

Rookvrije schoolterreinen
Een rookvrij terrein beschermt kinderen en jongeren ook tegen de schadelijke gevolgen van meeroken. Wethouder Kees de Ruijter van gemeente Papendrecht: "Binnen onze gemeente wordt op steeds meer plekken toegewerkt naar een rookvrije omgeving voor kinderen, zoals bij scholen en sportverenigingen. Als gemeente ondersteunen wij dat van harte. Het is belangrijk dat we kinderen beschermen tegen tabaksrook en de mogelijke verleiding om te gaan roken. Ik ben er trots op dat het primair en voortgezet onderwijs zo eensgezind en voortvarend de daad bij het woord heeft gevoegd: álle schoolterreinen in onze gemeenten zijn rookvrij."

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }