Logo hetkontakt.nl/klaroen
ingezonden mededeling

Wat zijn de voordelen van een kokosmat?

  •   keer gelezen

Een kokosmat wordt gemaakt van garens van natuurlijke kokos. Dit zijn dezelfde garens die ook worden gebruikt bij veegborstels. Het is dan ook niet zo gek dat een kokosmat ervoor zorgt dat je nooit meer met vieze schoenen je huis binnenloopt.

Als het nat en vuil weer is buiten, is het ideaal om een kokosmat te hebben. Het bezitten van een kokosmat helpt je om al het vuil buiten te houden en je huis zal hierdoor een stuk schoner zijn. Maar er zijn nog veel meer voordelen aan een kokosmat. We zetten de belangrijkste voor je op een rij.


Hygiëne
Of je nu je huis binnenkomt via de achterdeur, de voordeur of de garage, soms zijn heb je last van vuile schoenen die een vochtige vloer of losliggend modder achterlaten. Dit zorgt ervoor dat het vuil en de bijkomende bacteriën door het huis verspreid worden. Het achterblijvende vuil onder je schoenzolen is hier de boosdoener van. Een schoonloopmat of een droogloopmat is niet altijd voldoende om je schoenen helemaal schoon te maken. Een kokosmat is dan een ideale oplossing om alsnog het vuil makkelijk van je schoenen af te schrapen. Wil je het beste resultaat? Combineer dan twee vloermatten met elkaar. Een kokosmat om het hardnekkige vuil op te vangen, en vervolgens een droogloopmat die het vocht en overige vuil op kan vangen.

Veiligheid

Je zult er in eerste instantie niet aandenken, maar het vocht en vuil dat je mee naar binnen neemt kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Er kan namelijk een gladde vloer ontstaan, wat kan zorgen voor lelijke valpartijen. Als je een kokosmat plaatst (of dit nu buiten of binnen is) zal het risico op ongelukken vele malen kleiner maken. Je huis is door het plaatsen van een kokosmat niet alleen schoner, maar dus ook veiliger.

Besparing op tijd
Omdat een droogloop deurmat al het vuil en vocht opneemt, wordt je huis minder snel vuil. Dit zorgt ervoor dat je minder tijd kwijt bent met schoonmaken. Ook je honden kun je leren om via deze matten binnen te komen. Hebben ze een middagje gespeeld in de tuin? Als ze via de kokosmat binnen komen hebben ze veel minder vuil aan hun poten.

Perfect voor dieren
Dieren zijn gek op een kokos vloermat, en met name katten. Een kat vindt het heerlijk om zijn of haar nagels in de kokos deurmat te zetten. Omdat katten heel hygiënisch zijn van nature, vinden ze het heel fijn om op deze manier hun nagels schoon te maken voordat ze binnen komen. 

Decoratief
Een kokos deurmat zorgt niet alleen voor meer hygiëne in huis, het is ook een meerwaarde voor je entree. Tegenwoordig kun je ze in allerlei prints en dessins komen, en helemaal afstellen op jouw persoonlijke smaak.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier