Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Kinderen wandelen door Alblasserdam voor water

Algemeen 186 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De kinderen van de groepen 7 en 8 van christelijke basisschool Het Kompas in Alblasserdam hebben op woensdag 10 juni meegedaan aan de sponsoractie ‘Wandelen voor water’.

De actie zou eigenlijk al op 25 maart hebben moeten plaatsvinden, maar door het uitbreken van de coronacrisis ging dat toen niet door.

De kinderen en hun leerkrachten hadden elk een rugzak met 6 liter water op hun rug. Met deze rugzak hebben zij een ingekorte route van 3 kilometer gewandeld. Er zijn landen waar leeftijdsgenootjes elke dag met 6 liter water op hun rug of hoofd gemiddeld 6 kilometer moeten lopen voor hun dagelijkse drinkwater. 

“Hoe anders is dat bij ons, wij draaien zonder erbij na te denken onze kraan open en laten die kraan wel eens langer open staan dan nodig is”, aldus Gerrit Kant van de school. Met deze actie helpen de kinderen hun medemens. 

Het resultaat is fantastisch, samen hebben de kinderen 3467,05 euro bij elkaar gelopen. Met dit geld worden diverse waterprojecten in sloppenwijken in grote steden en op het platteland van Afrika en Zuid-Amerika ondersteund. 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden