Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

‘Geen rattenplaag in Papendrecht’

Algemeen 443 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het gemeentebestuur van Papendrecht ontkent dat er sprake zou zijn van een rattenplaag of grote overlast van ratten in Papendrecht.

De fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) had vragen gesteld hierover. Fractievoorzitter Ruud Lammers had signalen gekregen vanuit de bevolking dat er weer meer ratten gesignaleerd zouden zijn in Papendrecht.

“Vorig jaar hebben we er ook al naar gevraagd. Toen werd ons verteld dat het wel mee viel. Wat is de stand van zaken op dit moment? Hoe groot is de overlast?”, wilde Ruud Lammers weten.

Wethouder Kees de Ruijter reageerde donderdagavond 11 juni tijdens de digitale raadsvergadering op de vragen en opmerking van OP. “Een rattenplaag is er natuurlijk niet in Papendrecht, maar als het jou overkomt dat er ratten zijn in jouw buurt, is dat niet fijn. “

Wethouder De Ruijter meldde dat er vorig jaar 49 meldingen zijn gedaan van de aanwezigheid en overlast van ratten en dat er 111 herhaalmeldingen werden gedaan. In het eerste kwartaal van 2020 zijn er 14 meldingen gedaan en 23 herhalingen.

Geen stijgingen of overdreven grote aantallen dus. “Onze oproep blijft aan inwoners van Papendrecht om zoveel mogelijk meldingen te doen”, sloot wethouder De Ruijter af. Hij voegde daar nog aan toe dat de overlast van ratten soms te maken heeft het gedrag van inwoners; hoe zij omgaan met hun vuil.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden