Afbeelding
Foto: Stockfoto

Twee aanhoudingen voor rijden onder invloed van drugs

112 176 keer gelezen

PAPENDRECHT • De politie heeft in de nacht van maandag 8 juni op dinsdag 9 juni twee automobilisten van de weg geplukt die onder invloed waren van drugs. Het ging om een Papendrechter en een man uit Rotterdam.

De eerste aanhouding vond plaats omstreeks 00.30 uur bij tankstation BP op de A16 ter hoogte van Ridderkerk. Tijdens de staandehouding zagen agenten dat de bestuurder verwijde pupillen had. Zodoende kregen zij de indruk dat de bestuurder onder invloed reed van drugs.

Een speekseltest werd uitgevoerd en hier kwam uit dat de 25-jarige bestuurder uit Rotterdam inderdaad onder invloed van drugs reed. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Papendrecht. Hier is hij direct verhoord en is er bloed geprikt door een FARR-arts. Tevens heeft hij een rijverbod van 24 uur gekregen.

Even later, omstreeks 02.30 uur, zagen dezelfde agenten een voertuig rijden over Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht. Dit voertuig werd ook staande gehouden en gecontroleerd op grond van de wegenverkeerswet. Ook bij deze man kregen ze de indruk dat hij reed onder invloed van drugs. Ook deze man had verwijde pupillen en verklaarde eerder die dag geblowd te hebben. De speekseltest werd er weer bijgehaald en uitgevoerd en die gaf aan dat het ook hier foute boel was. De negentienjarige man uit Papendrecht werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Papendrecht voor verdere afhandeling van de zaak. Het verhoor werd gedaan en ook hier werd er bloed geprikt. Ook deze man heeft een rijverbod voor 24 uur gekregen.

Tegen beiden bestuurders is er proces-verbaal opgemaakt. De bloedbuisjes zijn naar het laboratorium gestuurd waarna de definitieve uitslag komt. Hierna wordt het proces-verbaal ingestuurd en volgt er een beslissing over de verdere afhandeling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden