Logo hetkontakt.nl/klaroen
• De zes studenten van het project (van achter naar voren, links naar rechts):
Quinty, Janine, Andrea, Joost, Jill en Darinka.
• De zes studenten van het project (van achter naar voren, links naar rechts): Quinty, Janine, Andrea, Joost, Jill en Darinka. (Foto: Aangeleverd)

Alblasserdamse studente Hout- en Meubileringscollege in nationale finale

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Janine van Loenen uit Alblasserdam staat samen met vijf medestudenten van het HMC in Rotterdam in de nationale finale van Jong Ondernemen.


“Wij kunnen hiermee in de internationale finale komen te staan. Dat is normaal gesproken een groot event in Portugal, maar helaas zal dat een online programma worden door de omstandigheden”, vertelt Janine.

BackTassen
De zes studenten zijn in de finale gekomen met hun bedrijf BackTassen. Janine: “Al onze teamleden wonen verspreid over Nederland. Via het keuzedeel ondernemen volgen wij het programma van Jong Ondernemen. Hierin worden wij begeleid met het opstarten van onze eigen onderneming. Voor het programma van Jong Ondernemen hebben wij opdrachten gemaakt en zijn wij ook aan de slag gegaan met de verkoop van ons product.”

Het oorspronkelijk bedachte product is een tas waar A3-formaat documenten in passen. “Tijdens onze opleiding maken wij regelmatig gebruik van A3-papier en veel verschillende tekenspullen. In het begin van de opleiding kregen wij vanuit school een plastic koffer met daarbij een A3-formaat map en een aantal tekenspulletjes die nodig zijn voor de opleiding. De koffer die wij vanuit school gekregen hebben, ging snel kapot en is totaal niet duurzaam.”

Projecten beschadigen
“Veel studenten van de opleiding zie je daarom al snel met een canvas tas lopen. Het nadeel van deze tassen is dat de A3-documenten er niet goed in passen, waardoor de projecten snel beschadigen. Ook zijn de tassen niet stevig. Daarnaast zijn er wel al A3-formaat tassen op de markt, maar deze zijn totaal niet representatief. Wij als studenten van een interieuropleiding vinden het erg belangrijk om representatief over te komen voor onze stagebedrijven, werkplekken en bij projecten. De tas moet echt laten zien wie je bent en waar je voor staat. Daarom hebben wij het product de BackTas ontwikkeld.”

De tassen worden door de studenten voorzien van toffe prints. Een eigen ontwerp is natuurlijk ook te realiseren. Dit maakt de BackTassen uniek en representatief. Door het grote formaat van de BackTas is deze tas ook geschikt als boodschappentas, sporttas of zelfs als strandtas. Janine: “Hierdoor verbreden wij onze doelgroep en is de tas voor iedereen toegankelijk.”

Promotievideo
In het online lesprogramma van Jong Ondernemen, wat Janine volgt, zit een wedstrijdelement waar zij en haar medestudenten aan mee doen. “Allereerst hebben wij een promotievideo moeten maken. Deze is ook te vinden op onze website en Instagram. We zijn met deze video in de halve finale terecht gekomen. Voor de halve finale hebben we een informatieve video moeten maken over onze sociale media. In deze video moesten wij vertellen hoe wij onze sociale media bijhouden en wat wij doen om onze doelgroep te bereiken. We zijn door de halve finale heen gekomen en momenteel hebben wij net onze finale opdracht ingeleverd.”

Het hoofd ontwerp van de finale casus is het Corona Virus. Janine: “Hierin hebben wij beschreven hoe het gaat met onze onderneming in deze tijd, welke impact het virus heeft op ons bedrijf en of ons proces veranderd is. Daarnaast hebben wij ook een publieksvideo moeten maken. Op deze video kunnen onze volgers, vrienden, familie en kennissen stemmen zodat wij de publieksprijs kunnen winnen.”

Deze video is te zien op de website https://jongondernemen.nl/nl/publiekslieveling. De studenten zitten ook op Facebook, Instagram en LinkedIn (te vinden via de zoekterm backtassen). De finale is op 15 juni. Er tot 15 juni 12:00 uur gestemd worden.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier