Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: 123RF.com
update

BMX-baan komt er voorlopig niet in Papendrecht; OP dient motie in

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Er komt voorlopig geen BMX-baan op een verwaarloosd trapveldje aan het Wilgenpad in Papendrecht. Dat meldt de fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) op haar website.


De gemeente Papendrecht organiseerde vorig jaar een 'Fietscircus' om fietsgebruik onder inwoners te stimuleren. Vanaf dat moment wilde Stef Borsje (11) op een verwaarloosd voetbalveldje bij hem in de buurt een BMX baan realiseren. Hij haalde 737 handtekeningen op en overhandigde ze aan de wethouder.

“De gemeente kwam met een voorwaardenpakket dat nogal pittig is”, meldt OP op haar website. Er zouden geen financiële middelen voor zijn en het onderhoud zou door de gebruikers moeten worden geregeld.

“In plaats van al deze drempelverhogende voorwaarden op te werpen had de wethouder ook kunnen denken: Goh, wat een aardig plan; laten we eens kijken hoe we kunnen helpen dit samen te realiseren. Het is per slot van rekening in het belang van de jeugd dat kinderen (meer) buiten spelen en niet de hele dag achter de computer hangen”, meldt OP op haar website.

Onafhankelijk Papendrecht wil proberen om te kijken of er toch nog iets te regelen valt. “Stel dat we de BMX baan op low-budget niveau op het oude trapveldje kunnen realiseren voor een paar duizend euro, dan gaat Ruud Lammers een pleidooi houden in de gemeenteraad”, aldus OP op haar website.

De gemeente Papendrecht stelt in een reactie ook dat de BMX-baan niet per definitie van de baan is. “We hebben destijds bij de overhandiging al aangegeven dat de bekostiging voor de aanleg en het onderhoud van de BMX-baan op dit moment niet mogelijk is, maar dat we graag ondersteunen daar waar mogelijk bij de totstandkoming van de baan”, vertelt woordvoerder Sandra Dwarswaard van de gemeente Papendrecht. “Initiatieven hiervoor zijn meer dan welkom. De gemeente is bereid om een terrein hiervoor beschikbaar te stellen. Meer dan de grond en geringe ambtelijke ondersteuning zit er vanuit de gemeente momenteel niet in.”

Intussen pakt de fractie van OP door en dient op donderdag 11 juni tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie in om de BMX-baan in Papendrecht te realiseren.

“Wij hebben de afgelopen dagen intensief overlegd of wij deze zaak zouden oppakken en of we onbedoeld niet het gevaar liepen dat anderen zouden zeggen dat wij uitsluitend met politiek gewin bezig zijn”, vertelt Ruud Lammers van OP.
“Uiteindelijk heeft bij ons de doorslag gegeven dat de ouders ermee akkoord zijn dat wij het oppakken én dat het onze inzet is om nu, zeker voor de zomervakantie, een voorziening te hebben waar de jeugd wat aan heeft”

De angst van overlast door hangjongeren is er wat betreft OP niet, want de plek ligt niet direct aan een parkeerplaats, hoewel deze wel goed bereikbaar is voor hulpdiensten.

OP hoopt dat de gemeenteraad donderdag zal besluiten om in te stemmen met de motie, zodat de aanleg ter hand kan worden genomen en de jongeren vanaf 1 juli gebruik maken van de BMX baan. 

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier