• De pakketten schoonmaakmiddelen voor de Voedselbank in Alblasserdam.
• De pakketten schoonmaakmiddelen voor de Voedselbank in Alblasserdam.

Stichting Everyday Heroes in actie voor Voedselbank Alblasserdam

Algemeen 456 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Stichting Everyday Heroes schiet de Voedselbank in Alblasserdam te hulp. Op woensdag 3 juni deelden zij voor 1000 euro aan schoonmaakmiddelen uit.

“In strijd tegen het Coronavirus is hygiëne belangrijk. Maar voor iemand met een kleine portemonnee zijn deze middelen al snel te duur”, vertelt Anke van Veen van de Voedselbank in Alblasserdam. “Deze actie was voor ons een echte verrassing, we zijn Stichting Everyday Heroes daarom erg dankbaar”, vervolgte Anke.

Welkome bijdrage
Het is een welkome bijdrage voor de 90 huishoudens die wekelijks van deze Voedselbank voedselhulp krijgen. Naast de steun aan de Voedselbank houdt Everyday Heroes met zijn Power Certificaten ook mensen aan het werk. Dat gebeurt onder meer in de regio Drechtsteden samen met Baanbrekend Drechtsteden, een samenwerkingsverband met Sociale Dienst Drechtsteden, UWV en Randstad Groep Nederland.

Een mooi voorbeeld is te vinden op een bouwterrein in Dordrecht: verkeersregelaar Henk Vos. Baanbrekend Drechtsteden heeft deze baan voor hem gevonden. “Ik ga over het begeleiden van het transport en ik sluit aan het einde van de dag het hek rondom de bouwplaats. Deze baan bevalt me prima, ik ben blij dat ik aan het werk ben”, vertelt Henk.

Het laatste obstakel op weg naar die duurzame baan voor Henk was de reisafstand in combinatie met versleten knieën. Dit werd weggenomen met een elektrische fiets, betaald met een Power Certificaat van Everyday Heroes.

Certificaten kopen
Het werkt als volgt: bedrijven kopen de certificaten van Everyday Heroes om een maatschappelijke bijdrage te leveren en/of om te voldoen aan hun - vaak regionale – Social Return verplichtingen. De meeste bedrijven en organisaties die een opdracht uitvoeren of dienst leveren aan de gemeente hebben te maken met zo’n Social Return verplichting. De oproep van Baanbrekend Drechtsteden vond in dit kader groots gehoor, meer dan 30 certificaten werden verkocht.

“Door de coronacrisis dreigen veel mensen hun baan te verliezen. Dat geldt spijtig genoeg ook voor personen die juist moeite hadden om een baan te vinden. Met de Power Certificaten houden we de afstand tot werk en het aantal mensen dat hun baan verliest zo klein mogelijk”, vertelt Sabine de Jong van Everyday Heroes.

Werkbehoud
In de coronacrisis zal Everyday Heroes, in samenwerking met Baanbrekend Drechtsteden, zich blijven inzetten voor werkbehoud in de regio. Daarnaast schiet Everyday Heroes de voedselbanken te hulp, alle voedselbanken in de regio kunnen een beroep op Everday Heroes doen. De Voedselbank in Dordrecht heeft dit gedaan en heeft hierdoor eind mei 800 pakken macaroni en spaghetti kunnen uitdelen. De Voedselbanken in Papendrecht en Sliedrecht kijken al concreet waar zij hulp bij nodig hebben. Everyday Heroes zal ze de aankomende maanden helpen met het aanvullen van tekorten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 7 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden