Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Geurt Mouthaan

Burgemeester Jaap Paans: 'Geen lokaal maatwerk voor kerken in Alblasserdam'

  •   166 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Lokaal maatwerk voor de kerken in Alblasserdam om zo meer dan dertig mensen bij erediensten toe te laten; die ruimte kan burgemeester Jaap Paans niet bieden.

Dat liet hij afgelopen week tijdens de raadsvergadering aan de SGP weten. Namens de christelijke partij had Jan Mark ten Hove om maatwerk gevraagd. "De Raad van State heeft aangegeven de wettelijke onderbouwing van de inperking van de erediensten wankel en smal te vinden. Kerkgangers vinden het moeilijk dat ze niet naar de kerk mogen gaan; het is een wezenlijk onderdeel van het geloofsleven. Is er in Alblasserdam lokaal maatwerk mogelijk, waarbij er bijvoorbeeld binnen een kerkgebouw van meerdere ruimtes gebruik gemaakt wordt?"

Burgemeester Jaap Paans benadrukte dat hij de wens van de kerkgangers erkent en herkent. "Dat geldt ook degenen die een ander geloof aanhangen of degenen die op zondag niet-kerkelijke activiteiten bij willen wonen. Ik heb de uitspraak van de Raad van State nagelezen. Er wordt momenteel gewerkt aan een wet waarin de genomen maatregelen een betere democratische onderbouwing krijgen. Meerdere ministeries bemoeien zich daarmee en, waar de verwachting was dat de wet al klaar zou zijn, is er daardoor toch meer tijd nodig. Daarom geldt nog steeds de noodverordening en die geeft geen ruimte voor lokaal maatwerk. Wat ik wil toezeggen: als er mogelijkheden komen binnen de kaders van de gezondheidscrisis, zullen we die zeker oppakken."

Pontons
D66-raadslid Marko Stout kon het niet laten om met met een knipoog de SGP op een andere optie te wijzen: "De horeca laat een enorme creativiteit zien om ruimte te creëren. Er is in de Alblas nog meer dan voldoende ruimte om pontons in het water te leggen. Zo kunt u veel meer mensen uitnodigen voor een dienst."

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }