Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Bijtje Jenniz van Roon kwam de bloemenzaadjes uitdelen aan de klassen.
• Bijtje Jenniz van Roon kwam de bloemenzaadjes uitdelen aan de klassen.

Bloemenzaadjes van IKC De Wielen zetten Papendrecht in bloei

  •   61 keer gelezen

PAPENDRECHT • De afgelopen twee weken heeft IKC De Wielen zich ontpopt als een groene school. Florensis uit Hendrik Ido Ambacht had stekjes aan de gemeente Papendrecht beschikbaar gesteld om uit te delen aan de kinderen van de basisscholen. Zo ook aan basisschool IKC de Wielen.

De stekjes kwamen in stekbakjes met aarde en konden zo mee naar huis. De kleine plantjes werden enthousiast door de leerlingen van IKC de Wielen ontvangen. De plantjes hebben een mooie plek bij de leerlingen thuis gevonden.

“Deze week kregen we via een van onze ouders een aanzienlijke hoeveelheid bloemenzaadjes voor de bijen: Bee friendly, zet heel Nederland in bloei voor de bij! Dat past natuurlijk goed in Papendrecht als bij-vriendelijke gemeente: Papendrecht zoemt”, aldus Brigitte van Roon van De Wielen.

Een heus bijtje, genaamd Jenniz van Roon, kwam de bloemenzaadjes uitdelen aan de klassen. De bloemenzaadjes zaaien zorgt ervoor dat er meer bijen komen. Die kleine lieve bij zorgt door bestuiving voor een heel groot deel van onze voedingsgewassen. Zonder bijen bijvoorbeeld geen appels, kersen en aardbeien. Maar de bij wordt bedreigd. Onder andere door het simpele feit dat er steeds minder bloemen zijn.

Elke leerling van IKC de Wielen heeft bloemenzaadjes mee gekregen en zo zetten ze samen heel Papendrecht en misschien zelfs heel Nederland in bloei.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }