Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Stockfoto 123RF

Actie ‘Geef ze de Vijf’ voor Voedselbank staat op bijna 5000 euro

  •   31 keer gelezen

PAPENDRECHT • De stand van de actie ‘Geef ze de Vijf’ van Papendrechter Ad Tromp staat op bijna 5000 euro voor de Voedselbank.

“Een heel mooi bedrag, maar ik zou graag zien dat we toch in deze laatste week van deze actie de grens van 5000 euro zouden kunnen overschrijden”, meldt Ad Tromp. De actie werd begin april opgestart vanwege de coronacrisis. Daardoor kwamen er minder spullen en geld binnen bij de Voedselbank.

“Met de huidige stand ben ik al een heel blij mens, om het zo even te zeggen. Maar vooral voor die kanjers van vrijwilligers van de Voedselbank Papendrecht, van het pand in de Coornhertstraat. De Voedselbank is geen week dicht geweest en dat vind ik echt geweldig.”

Er was op een bepaald moment echt zorgen om de hoeveelheid vers producten, zuivel en fruit en dergelijke. “Wij zijn in Papendrecht echt gewend om wekelijks een heel mooi, maar gevarieerd en dus voedzaam pakket voor ieder gezin, huishouden te bieden, dat aangewezen is op de Voedselbank.”

Het aanbod via de vaste leveranciers (supermarkten, groothandel) liep terug. Ook het wekelijks shoppen bij de centrale Voedselbank te Rotterdam gaf wel enige verlichting, maar nog niet alles. Ad Tromp: “Het liep op bepaalde momenten niet meer gelijk met de vraag die we hadden.”

“Met dit bedrag kunnen we ook onze zuivel weer mooi op peil brengen. Alsmede ook de overige voorraad. Daarom doe ik bij deze nog een laatste verzoek voor deze actie nu iedereen ook zijn vakantiegeld heeft gehad: kijk of je nog 1 of 2 euro kunt missen en stort dat op de bankrekening van Voedselbank Papendrecht o.v.v. actie ‘Geef ze de Vijf’."

Donaties zijn welkom onder bankrekeningnummer: NL 86 RABO 0139 2377 39 t.n.v. de Stichting Voedselbank Papendrecht
onder vermelding van: 'Geef ze de vijf'. Alle bedragen zijn welkom.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }