Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Politie

Verdachten grote witwaszaak weer naar huis

  •   99 keer gelezen

PAPENDRECHT/SLIEDRECHT • De vier verdachten die dinsdag 26 mei werden aangehouden in een groot ondermijningsonderzoek, dat zelfs in Italië groot nieuws was, zijn allemaal weer thuis. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

In het onderzoek werden op verschillende plaatsen doorzoekingen gedaan en onder andere 39 voertuigen en dure horloges in beslag genomen. Donderdag zijn twee verdachten, een 28-jarige vrouw en een 32-jarige man uit Sliedrecht gehoord en heengezonden. Zij werden dinsdag aangehouden wegens medeplichtigheid aan witwassen en/of wapenbezit en blijven verdachten in het onderzoek.

Van de twee hoofdverdachten, een 50-jarige man en een 55-jarige vrouw uit Papendrecht is de vrouw op vrijdag 29 mei heengezonden. Ook zij blijft nog verdachte. De 50-jarige man is op vrijdag 29 mei voorgeleid en door de rechter-commissaris geschorst onder voorwaarden, zo mag hij Nederland niet verlaten. Om daar zeker van te zijn moest de verdachte zijn paspoort inleveren. Ook moet hij zich beschikbaar houden voor politie en justitie. Beide Papendrechters werden afgelopen dinsdag aangehouden op verdenking van witwassen.

Onderzoek
Begin 2019 kwam bij de politie informatie binnen over een autoverhuurbedrijf in Alblasserdam. Voor het bedrijf stond al lange tijd een grote hoeveelheid elektrische (deel)auto’s waarmee ogenschijnlijk niet gereden werd en bedrijfsactiviteiten werden niet of nauwelijks waargenomen. Naar aanleiding van die informatie werd een langdurig onderzoek gestart, met als uiteindelijke resultaat de actiedag van afgelopen dinsdag, waarbij de grote hoeveelheid (dure) voertuigen en onder andere munitie werd gevonden.

Het onderzoek duurt voort, alle vier de aangehouden personen blijven verdachten in het onderzoek.

De zaak was ook nieuws in Italië omdat de hoofdverdachte uit Papendrecht handelsbanden heeft in Italië. Volgens diverse media zou hij een voetbalclub willen kopen.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }