Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Een voorbeeld van een beveiligingscamera.
• Een voorbeeld van een beveiligingscamera. (Foto: Stockfoto)

Gemeente hangt bewakingscamera op in het Lammetjeswiel

  •   80 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Vanaf vrijdag 29 mei komt er tijdelijk een bewakingscamera in het Lammetjeswiel. Het doel van de camera is het beschermen van gemeentelijke eigendommen en registratie van onbevoegd betreden van een 's nachts afgesloten gebied.

Het Lammetjeswiel is kort voor Hemelvaartsdag weer geopend voor het publiek. Vandalisme en overlast in de nachtelijke uren is er echter nog steeds. De gemeente Alblasserdam neemt daarom maatregelen om ervoor te zorgen dat het Lammetjeswiel een fijne plek blijft voor de omwonenden en de bezoekers door haar eigendommen te beschermen en overlast te voorkomen.

Tijdelijk
Daarom hangt de gemeente tijdelijk een bewakingscamera op in het Lammetjeswiel. Het doel van de camera is het beschermen van gemeentelijke eigendommen en registratie van onbevoegd betreden van een 's nachts afgesloten gebied. Deze bewakingscamera registreert 's nachts tussen 00.00 tot 5.00 uur activiteiten. Dat is de periode dat niemand zich in het Lammetjeswiel mag bevinden. De camera blijft tot 1 oktober 2020 in het gebied.

Door het plaatsen van de camera krijgen de gemeente en politie zicht op de veroorzakers van vandalisme en overlast in het Lammetjeswiel. De gemeente vertrouwt erop dat overlast en vandalisme hiermee voorkomen wordt. Bordjes bij de ingangen geven aan dat er 's nachts cameratoezicht is.

Definitieve maatregelen
Tijdens deze periode wordt gewerkt aan een raadsvoorstel met definitieve maatregelen, waarin bovenstaande wordt opgenomen. De direct omwonenden en belanghebbende partijen worden betrokken bij dit proces.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }