• Een voorbeeld van een beveiligingscamera.
• Een voorbeeld van een beveiligingscamera. Foto: Stockfoto

Gemeente hangt bewakingscamera op in het Lammetjeswiel

Algemeen 266 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Vanaf vrijdag 29 mei komt er tijdelijk een bewakingscamera in het Lammetjeswiel. Het doel van de camera is het beschermen van gemeentelijke eigendommen en registratie van onbevoegd betreden van een 's nachts afgesloten gebied.

Het Lammetjeswiel is kort voor Hemelvaartsdag weer geopend voor het publiek. Vandalisme en overlast in de nachtelijke uren is er echter nog steeds. De gemeente Alblasserdam neemt daarom maatregelen om ervoor te zorgen dat het Lammetjeswiel een fijne plek blijft voor de omwonenden en de bezoekers door haar eigendommen te beschermen en overlast te voorkomen.

Tijdelijk
Daarom hangt de gemeente tijdelijk een bewakingscamera op in het Lammetjeswiel. Het doel van de camera is het beschermen van gemeentelijke eigendommen en registratie van onbevoegd betreden van een 's nachts afgesloten gebied. Deze bewakingscamera registreert 's nachts tussen 00.00 tot 5.00 uur activiteiten. Dat is de periode dat niemand zich in het Lammetjeswiel mag bevinden. De camera blijft tot 1 oktober 2020 in het gebied.

Door het plaatsen van de camera krijgen de gemeente en politie zicht op de veroorzakers van vandalisme en overlast in het Lammetjeswiel. De gemeente vertrouwt erop dat overlast en vandalisme hiermee voorkomen wordt. Bordjes bij de ingangen geven aan dat er 's nachts cameratoezicht is.

Definitieve maatregelen
Tijdens deze periode wordt gewerkt aan een raadsvoorstel met definitieve maatregelen, waarin bovenstaande wordt opgenomen. De direct omwonenden en belanghebbende partijen worden betrokken bij dit proces.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 10 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden