• Het affiche voor de bouw van een mini hut.
• Het affiche voor de bouw van een mini hut.

Timmerdorp gaat niet door maar bedenkt alternatief bouwproject

Algemeen 449 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Timmerdorp Alblasserdam kan dit jaar niet doorgaan, omdat er tot 1 september geen vergunningen verleend worden aan evenementen. Het bestuur van Timmerdorp heeft echter een leuk alternatief bouwproject bedacht voor kinderen van zes tot en met veertien jaar.

“Om de kinderen toch een beetje het gevoel te geven met een hut bezig te zijn, organiseren we nu een wedstrijd hutten bouwen bij de kinderen thuis”, vertelt Sabina Koolmees van Timmerdorp Alblasserdam. Dit worden hutten in een klein formaat, die gebouwd kunnen worden met bijvoorbeeld ijsstokjes. Er zijn leuke prijzen mee te winnen.

“Helaas heeft niet iedereen een grote tuin en mag je ook niet zomaar ergens op straat of grasveld bouwen en daarom gaan we lekker binnenshuis een hut bouwen zodat je ook met slecht weer gewoon door kan bouwen”, vervolgt Sabina.

Het idee voor het bouwen van miniatuur-boomhutten had het bestuur vorig jaar al. “Dat hadden we bedacht als binnenactiviteit voor als het slecht weer zou zijn.”

Meedoen
Kinderen die mee willen doen, kunnen op een grondplaat van maximaal 40 bij 40 centimeter een boomtak plaatsen en daarin een hut maken. Het hoeft geen echte tak te zijn, als het er maar op lijkt. Ook een grote plant kan als basis dienen.

Het bouwwerk mag maximaal 60 centimeter hoog worden en er dient voor een deel gebruik te worden gemaakt van ijslolly stokjes. Deze zijn per bundel van 200 stokjes gratis verkrijgbaar bij het bestuur van het Timmerdorp. Voor het verkrijgen van de stokjes of andere vragen kun er een mail gestuurd worden naar: info@timmerdorpalblasserdam.nl.

Ook eigen materialen
De kinderen hoeven niet de gehele hut van lollystokjes te maken, maar men mag daarnaast ook eigen materialen gebruiken. Kinderen mogen alleen bouwen, maar ook in groepjes. Voor elke leeftijdsgroep is een mooie beker beschikbaar.

Via de zoektermen ‘mini boomhut’ of ‘miniature treehouse’ zijn via een zoekmachine, Pinterest of Facebook mooie voorbeelden te vinden.

De inschrijving staat open voor alle kinderen van 6 tot en met 14 jaar uit het verschijningsgebied van de Klaroen. Wie graag mee wil doen, kan zich vanaf heden tot 15 augustus aanmelden via hetzelfde mailadres: info@timmerdorpalblasserdam.nl.

Vier foto's
Elke deelnemer of groep mag uiterlijk zaterdag 22 augustus vier foto’s insturen voor de eindbeoordeling. De foto’s moeten genomen worden van elke kant van het bouwwerk. De foto’s kan men vergezeld van naam/namen, adres en leeftijd sturen naar info@timmerdorpalblasserdam.nl.

Op zaterdag 29 augustus zullen de prijswinnaars via de website en Facebookpagina van het Timmerdorp bekend worden gemaakt.

Mocht een echte boomhut wat te moeilijk zijn dan mag men ook een gewone hut maken. Deze zullen in twee leeftijdsgroepen worden beoordeeld.

Voor meer informatie: www.timmerdorpalblasserdam.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Papendrecht wil vaccinatiegraad verhogen tegen ernstige ziektes, met name bij kinderen Nieuws 5 uur geleden
• Het beeldje 'De Swimship'.
Wiekslag bedankt De Geul voor twee jaar samenwerking met bijzonder beeldje Sport 5 uur geleden
• Glijen en Rijen enkele jaren geleden.
Hemelvaartsrit Glijen en Rijen voert ditmaal door de Alblasserwaard Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden