Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Het affiche voor de bouw van een mini hut.
• Het affiche voor de bouw van een mini hut. (Foto: )

Timmerdorp gaat niet door maar bedenkt alternatief bouwproject

  •   83 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Timmerdorp Alblasserdam kan dit jaar niet doorgaan, omdat er tot 1 september geen vergunningen verleend worden aan evenementen. Het bestuur van Timmerdorp heeft echter een leuk alternatief bouwproject bedacht voor kinderen van zes tot en met veertien jaar.

“Om de kinderen toch een beetje het gevoel te geven met een hut bezig te zijn, organiseren we nu een wedstrijd hutten bouwen bij de kinderen thuis”, vertelt Sabina Koolmees van Timmerdorp Alblasserdam. Dit worden hutten in een klein formaat, die gebouwd kunnen worden met bijvoorbeeld ijsstokjes. Er zijn leuke prijzen mee te winnen.

“Helaas heeft niet iedereen een grote tuin en mag je ook niet zomaar ergens op straat of grasveld bouwen en daarom gaan we lekker binnenshuis een hut bouwen zodat je ook met slecht weer gewoon door kan bouwen”, vervolgt Sabina.

Het idee voor het bouwen van miniatuur-boomhutten had het bestuur vorig jaar al. “Dat hadden we bedacht als binnenactiviteit voor als het slecht weer zou zijn.”

Meedoen
Kinderen die mee willen doen, kunnen op een grondplaat van maximaal 40 bij 40 centimeter een boomtak plaatsen en daarin een hut maken. Het hoeft geen echte tak te zijn, als het er maar op lijkt. Ook een grote plant kan als basis dienen.

Het bouwwerk mag maximaal 60 centimeter hoog worden en er dient voor een deel gebruik te worden gemaakt van ijslolly stokjes. Deze zijn per bundel van 200 stokjes gratis verkrijgbaar bij het bestuur van het Timmerdorp. Voor het verkrijgen van de stokjes of andere vragen kun er een mail gestuurd worden naar: info@timmerdorpalblasserdam.nl.

Ook eigen materialen
De kinderen hoeven niet de gehele hut van lollystokjes te maken, maar men mag daarnaast ook eigen materialen gebruiken. Kinderen mogen alleen bouwen, maar ook in groepjes. Voor elke leeftijdsgroep is een mooie beker beschikbaar.

Via de zoektermen ‘mini boomhut’ of ‘miniature treehouse’ zijn via een zoekmachine, Pinterest of Facebook mooie voorbeelden te vinden.

De inschrijving staat open voor alle kinderen van 6 tot en met 14 jaar uit het verschijningsgebied van de Klaroen. Wie graag mee wil doen, kan zich vanaf heden tot 15 augustus aanmelden via hetzelfde mailadres: info@timmerdorpalblasserdam.nl.

Vier foto's
Elke deelnemer of groep mag uiterlijk zaterdag 22 augustus vier foto’s insturen voor de eindbeoordeling. De foto’s moeten genomen worden van elke kant van het bouwwerk. De foto’s kan men vergezeld van naam/namen, adres en leeftijd sturen naar info@timmerdorpalblasserdam.nl.

Op zaterdag 29 augustus zullen de prijswinnaars via de website en Facebookpagina van het Timmerdorp bekend worden gemaakt.

Mocht een echte boomhut wat te moeilijk zijn dan mag men ook een gewone hut maken. Deze zullen in twee leeftijdsgroepen worden beoordeeld.

Voor meer informatie: www.timmerdorpalblasserdam.nl.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }