Afbeelding
ingezonden mededeling

Wat is het belang van gevelreiniging?

Algemeen 127 keer gelezen

Je zult mogelijk denken dat het helemaal niet noodzakelijk is om je gevel te reinigen. Veel mensen denken namelijk dat dit het geval is. Toch klopt dit niet. Het kan namelijk wel degelijk verstandig zijn om aan gevelreiniging te doen. 

Dit komt doordat de gevel van je woning uitermate belangrijk is. Het is de ruimte tussen de kamers in je huis en de omstandigheden in de buitenwereld. Een gevel heeft dus een beschermende functie, wat het een ontzettend essentieel onderdeel maakt van je woning.

Wat zijn de voordelen van de gereinigde gevels?
Als je je gevel goed onderhoudt en het dus zo af en toe laat reinigen dan zul je ervoor zorgen dat een renovatie van de muur minder snel nodig is. Dit is nog maar één van de redenen om te kiezen voor gevelreiniging. Een ander voordeel hiervan is natuurlijk dat je woning weer een schoon en fris uiterlijk krijgt, dus de slechte look door de vuile stenen is hiermee opgelost. Ook zal je pand natuurlijk beter beschermd worden door gevelreiniging, terwijl het ook schade en slijtage zal voorkomen. Bovendien zal de waarde van je woning ook verhogen door een gereinigde gevel.

Waarom moet je muren laten impregneren?
Een ander voordeel van een gereinigde gevel is dat je muren hierdoor goed beschermd zijn tegen vocht. Dit kun je ook doen door je wanden te impregneren, wat dus ook kan bij je gevel. Je muren waterdicht maken zal ervoor zorgen dat het binnendringend vocht aan de buitenkant van je muren blijft. Het zal dus voorkomen worden dat het vocht daadwerkelijk je woning kan indringen. Daarnaast houdt het middel dat gebruikt wordt voor het impregneren ook je muur schoon.

Welke reinigingstechnieken worden gebruikt?
Bij gevelreiniging kan er gebruik worden gemaakt van meerdere technieken. Welk methode wordt gebruikt hangt af van een paar factoren. Zo is het afhankelijk van het materiaal van de gevel. Daarnaast zal ook het soort vervuiling effect hebben op de keuze. Reinigingstechnieken die gebruikt kunnen worden op je gevel zijn onder meer stoom, hoge druk en droogijsstralen. Een specialist kan het best bepalen welke methode nodig is bij je woning.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Lange rij geparkeerde auto's langs de Anthony Fokkerweg in Papendrecht.
Nog geen plannen voor extra maatregelen rondom Fokker in Papendrecht: 'Veel zieken gehad' Nieuws 4 uur geleden
• Het grasveld tussen de Jacob Catslaan en de Douwes Dekkerlaan, met rechts het pand dat nu aangekocht wordt.
Nieuwe woonwijk langs Douwes Dekkerlaan in Papendrecht weer een stap dichterbij Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Papendrechtse N3-brug over Merwede gaat dicht van woensdag- op donderdagnacht Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden