• De verbouwing van het gemeentehuis in Alblasserdam nadert zijn voltooiing.
• De verbouwing van het gemeentehuis in Alblasserdam nadert zijn voltooiing. Foto: Bert Bons

Gerenoveerd gemeentehuis Alblasserdam vanaf 2 juni weer in gebruik

Algemeen 390 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Vanaf dinsdag 2 juni kunnen de inwoners van Alblasserdam voor hun paspoort, rijbewijs of andere officiële documenten terecht in De Rederij.

Na ruim twee jaar verhuist de gemeentewinkel weer terug naar het verbouwde gemeentehuis aan het Raadhuisplein. Niet alleen gemeenteambtenaren en raadsleden nemen hun intrek in De Rederij, ook Bibliotheek AanZet en Leerwerkbedrijf Smile vestigen zich hier. Samen vormen zij, met een steunpunt van de politie, het huis van de samenleving.

Hart van het dorp
Burgemeester Jaap Paans: "Eindelijk is het dan bijna zover. Na een periode van twee jaar komen we weer terug in ons verbouwde gemeentehuis in het hart van het dorp, midden in de samenleving.

Samen met onze partners werken we in De Rederij. Wij gaan corona-proof werken volgens de maximale bezetting van de huidige normen en de 1,5 meter kantoorruimte. We doen dit voor de gezondheid van onze inwoners, onze partners en van onszelf."

Gastvrouw
De gemeentewinkel gaat als eerste open in De Rederij en is weer op de begane grond te vinden. De vier balies van vroeger hebben plaatsgemaakt voor een receptie en twee balies. Nieuw is de gastvrouw of gastheer die de bezoekers ontvangt. Tijdens kantoortijden (08:30-17:00 uur) is er altijd een allround gastvrouw aanwezig. Deze gastvrouw heeft goede kennis van de gemeente en van de andere de organisaties in De Rederij.

Aangepaste werktijden
Door de maatregelen rondom het coronavirus wordt er voorlopig alleen nog op afspraak gewerkt. Kom maximaal 5 minuten voor uw afgesproken tijd naar De Rederij toe en kom alleen samen als het echt niet anders kan. Een afspraak maken kan via de website www.alblasserdam.nl of via telefoonnummer 14 078.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden