Afbeelding
ingezonden mededeling

Memorabele periode door COVID-19

Algemeen 228 keer gelezen

Op TV kijk je naar programma’s die zijn opgenomen ‘voor Corona’. Je brein registreert dat mensen dicht bij elkaar zijn en elkaar een hand of zoen geven ….. ‘Mag niet…’ denk je even, maar ach nee, dit is van ‘voor Corona’. Zo zie je dat je snel went aan het afstand houden en aan alle andere maatregelen waar we ons aan moeten houden om het virus uit te bannen.

En gelukkig doen wij het goed met zijn allen. De minister-president is tevreden en de eerste versoepeling is nabij. Jammer genoeg horen we nog niet allemaal tot de gelukkigen, wie boven de 18 is, is voorlopig nog veroordeeld tot het opvolgen van de maatregelen. Geen studie, sport en uitgaan, geen festivals, terrasjes en geen sportwedstrijden tot 1 september. 

De kinderen van de basisschool en hun ouders kunnen opgelucht ademhalen, vanaf 11 mei kunnen de Matt and Nat tassen weer uit de kast worden gehaald en gevuld met boeken en lunchpakket. Zij mogen weer naar school, zij het in eerste instantie op halve kracht. En de jeugd tot 18 jaar mag weer sporten, de trainingen worden weer opgestart, maar de competitie wordt nog uitgesteld tot het najaar. De trainers hebben er wel een uitdaging bij, zij moeten ervoor zorgen dat de anderhalve meter regel wordt gerespecteerd.

Deze periode zal de boeken ingaan als een bijzonder tijdperk, waarin we met elkaar vechten tegen het virus, maanden waarin het land – de hele wereld eigenlijk – platligt en de saamhorigheid groeit.

Zinnen verzetten 
Na de eerste weken van berusting borrelt de onrust, maar ook de creativiteit komt naar boven. In de supermarkt zie je mensen met lange boodschappenlijsten, waarop de ingrediënten van fijne recepten staan. De telefoon in de hand om af en toe iets te checken met degene die buiten de winkel staat te wachten.

Altijd al een keer Boeuf Bourguignon willen maken? Pak dan nu je kans, je hebt er nu de tijd voor om het zo lang te laten sudderen als nodig is. En het is een heerlijke ontspannen bezigheid, net als het gezellig en lekker opeten daarna! 

Elk recept begint al met het checken van de voorraad, de kruiden, etc. Menigeen komt dingen tegen waarvan men het bestaan niet meer afweet, laden vol met spullen die men eens kocht omdat het ooit wel eens van pas zou komen. En vergeet de vriezer niet. Voor je het weet ben je bezig met een grootscheepse opruimactie, waarna als vanzelfsprekend een schoonmaakronde volgt, omdat die lade of vriezer dan toch even leeg is. 

Bewegen moet
Omdat we meer eten moeten we eraan denken om te bewegen. Wel uitkijken dat je geen drukke routes opzoekt, want dan wordt het slalommen tussen andere wandelaars of fietsers door. Het loont de moeite om een goede stevige Eastpak rugzak of Kipling tas te kopen, met de rugzak vol proviand op de rug kun je elke dag een stukje ‘vakantie’ beleven. 

Nu een buitenlandse vakantie er voorlopig niet in lijkt te zitten, kunnen we in eigen land heerlijke avonturen beleven, buiten in de natuur, een beetje back to basic. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden