Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Peter Bakker met de rattenslang.
• Peter Bakker met de rattenslang.

Politie vangt slang die in bed van Papendrechtse tiener gekropen was

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • De politie en de dierenopvangers van Louterbloemen uit Dordrecht hebben in de vroege ochtend van maandag 11 mei een slang opgevangen die in een bed in een huis gekropen was aan de Meidoornstraat in Papendrecht.


Eén van de bewoners van het huis had de politie om iets voor zes uur in de ochtend gebeld, omdat er een slang gekropen was van één van de kinderen, een tiener, in het huis. Hij had de slang zelf gevangen en in een vuilniszak gestopt.

De politie kwam langs en heeft de dierenambulance van Louterbloemen gebeld. De slang werd opgehaald door Peter Bakker, de eigen slangenvanger van Louterbloemen.

"Het gaat om een volwassen albino rattenslang van ongeveer een meter lang. Een mannetje", vertelt Peter later op de dag. "Ze zijn ongevaarlijk. Ik heb hem een poosje op m'n arm gehad."

De slang was onderkoeld toen Peter arriveerde. "Ik denk dat het dier ontsnapt is bij iemand daar uit de buurt. Het was een koude nacht, dus de slang is op zoek gegaan naar een warm plekje. Waarschijnlijk heeft er een raam open gestaan bij deze mensen en daar is-ie naar binnen gegaan."

De slangenspecialist van Louterbloemen heeft de slang opgewarmd door een fles met warm water tegen hem aan te leggen. "Daar knapte die van op, hij werd al snel weer actiever."

De rattenslang is overgebracht naar de reptielenopvang in Zwanenburg.
 

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5