Afbeelding

Eenrichtingsverkeer en toezichthouders in winkelcentrum Makado

Algemeen 228 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het is de afgelopen dagen te druk geweest in de passage van het winkelcentrum Makado te Alblasserdam, meldt de gemeente Alblasserdam. Hierdoor ontstonden problemen met de noodzakelijke anderhalve meter die het winkelend publiek in acht moet kunnen nemen. Er is daarom eenrichtingsverkeer ingesteld om de veiligheid van het winkelend publiek beter te waarborgen.

In winkelcentrum Makado was het de afgelopen dagen, vooral na de versoepeling vanuit de landelijke overheid, een uitdaging om de doorlooppassages en het plein goed in te richten. Het werd ineens een stuk drukker met winkelend publiek. De gemeente en het winkelcentrum werken logistiek nauw samen om ervoor te zorgen dat de richtlijnen ook hier gerealiseerd worden.

Wethouder Peter Verheij is blij met de stappen die Makado zet voor de lokale winkeliers en de bezoekende Alblasserdammers: “We vinden het heel belangrijk dat we zoveel mogelijk bij lokale winkeliers kopen. Daarnaast verwachten we ook dat mensen bij winkelbezoek de veiligheidsmaatregelen in acht nemen. Deze maatregelen van Makado maken dat mogelijk.”

Toezicht doorstroom
Een probleem in het winkelcentrum was de doorstroom, wat regelmatig zorgde voor groepen mensen te dicht bij elkaar, vooral op het plein. Hiervoor worden nu nieuwe en veiliger looproutes uitgezet en zullen beveiligers gaan toezien op de doorstroom.

Dringende oproep
De gemeente doet een dringende oproep aan alle Alblasserdammers die komen winkelen: we hebben te maken met een gezondheidscrisis en zijn met elkaar verantwoordelijk. Dat vraagt geduld en zelfbeheersing van ons allemaal. Nu we langzaam weer wat vrijheden krijgen, neemt het risico op besmetting toe. Daarom is het belangrijk dat mensen zelf hun verantwoordelijkheid blijven nemen en alleen gaan winkelen als het echt nodig is.

De gemeente vraagt bezoekers van Makado om alleen te komen. “Dit betekent dat je de piektijden probeert te vermijden, als je toch wilt komen. Volg de aangegeven lijnen van het eenrichtingsverkeer en houd altijd 1,5 meter afstand. En blijf niet staan voor een praatje!”, aldus de gemeente.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden