• Karel Spitsbaard en Brenda van Duren.
• Karel Spitsbaard en Brenda van Duren. Foto: Erwin Temminck

Uitvaartonderneming Momentaan van start in Papendrecht

Algemeen 1.574 keer gelezen

PAPENDRECHT • Docent en ondernemer Karel Spitsbaard en zakenpartner Brenda van Duren zijn vorige maand in Papendrecht gestart met uitvaartonderneming Momentaan.

Karels goede vriendin Brenda van Duren zocht een zakenpartner om uitvaarten mee te verzorgen. Spitsbaard, die ontevreden was over uitvaarten van meerdere familieleden, weet als geen ander wat beter kan: de zorg voor én na een afscheid. 

Persoonlijke aandacht
Spitsbaard: "Nu ik 53 jaar ben, heb ik een aantal uitvaarten meegemaakt. Aan deze uitvaarten hield ik een ontevreden gevoel over, door het gebrek aan persoonlijke aandacht en zorg. Vriendin en uitvaartverzorgster Brenda kwam afgelopen januari naar mij toe en vertelde dat ze, na acht jaar in loondienst, haar bedrijf Circa-Finem had opgestart. Circa-Finem ondersteunt en adviseert de uitvaartbranche. Wij hebben gesproken over een samenwerking."

Docent Nederlands
Spitsbaard is docent Nederlands en Economie op het Willem de Zwijger College in Papendrecht. "Daarnaast ben ik ook ondernemer, dus ik zag dit zitten. Momentaan, een woord uit de poëzie dat bij afscheids-, rouw- en liefdesgedichten wordt gebruikt, is de naam van mijn bedrijf. Ik werk samen met Brenda. Zij benadert de familie en gaat uitgebreid met hen in gesprek. Eerst gaat ze diep in op wie de persoon was en zorgt ze voor persoonlijke aandacht. Verder regelt zij alles wat de familie wenst rondom de uitvaart. Ook maakt Momentaan vooraf een begroting. We hebben voor elk budget een passende uitvaart."

Verdriet
"Als je een dierbare verliest is dat al verdrietig genoeg. Hoe fijn is het dan dat de uitvaart goed verzorgd wordt en dat die in het teken staat van hoe de persoon was? Dat is voor ons heel belangrijk."

Informatiebijeenkomsten
Zodra de coronamaatregelen niet meer van kracht zijn, wil Momentaan informatiebijeenkomsten organiseren. "Mensen krijgen vrijblijvend en gratis informatie over wat er allemaal bij komt kijken wanneer iemand overlijdt, zoals verzekeringen, belasting en erfopvolging. Ook na de uitvaart zijn wij er voor de families, als er nog vragen zijn. En wij bieden aan om de uitvaart in video, geluid en beeld te streamen en vast te leggen. Afgelopen maand hebben we al uitvaarten gedaan, naar volle tevredenheid van de families.”

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het bord met de QR-code bij het huis van Johan.
Inwoner Kinderdijk komt met eigen plan tegen parkeeroverlast: 'Het werkt!' Nieuws 4 uur geleden
• De locatie van het kunstwerk Het Wiegje van Beatrijs.
Feestelijke versiering van 'Het Wiegje van Beatrijs' bij Kinderdijk vanwege Koningsdag Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Elthetomarkt in Alblasserdam brengt 2100 euro op Nieuws 5 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden