Afbeelding

Rotary Papendrecht houdt brievenactie voor senioren

Algemeen 158 keer gelezen

PAPENDRECHT • Rotary Papendrecht roept jongeren op om een tekening of brief te maken voor een ouder iemand in Papendrecht die geen bezoek mag ontvangen. De Rotaryclub bezorgt de brieven samen met een diner. Zo wil de club jong en oud verbinden, ouderen een steuntje in de rug geven én de lokale horeca helpen.

"De coronacrisis raakt ons allemaal, maar veel ouderen in het bijzonder. Veel mensen brengen de dagen alleen door omdat zij nu geen bezoek mogen ontvangen", vertelt voorzitter Egbert Lichtenberg.

Ontmoeten en verbinden
"Het jaarthema van onze club is 'ontmoeten en verbinden'. In het kader daarvan hebben wij deze activiteit georganiseerd waarbij we jongeren met ouderen verbinden. Het komt er kort gezegd op neer dat wij jongeren vragen een brief te schrijven of tekening te maken voor een oudere. Het moet iemand zijn waarvan zij denken dat deze een hartverwarmend bericht heel goed kan gebruiken en die bij voorkeur in Papendrecht woont nu geen bezoek mag ontvangen."

Diner
Als jongeren niemand weten, kunnen ze iets maken voor een onbekend iemand. Via de maatschappelijke partners van de Rotaryclub komt het dan altijd op een goed adres terecht. De Rotaryclub zorgt dat de brief of tekening wordt bezorgd én zorgt dat er een heerlijk diner bij zit. Dit bestelt de Rotary bij de horecagelegenheden die dat in Papendrecht en omgeving aanbieden. De Rotaryclub draagt er zorg voor dat de brief of tekening met de maaltijd op de bestemming komt en draagt de kosten.

Brieven en/of tekeningen kunnen ingezonden worden via papendrechtrotaryclub@gmail.com. De actie loopt tot 1 juli, zolang het budget dit toelaat.

Marijke Verhoef

Bladmanager/redacteur special products

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 20 uur geleden
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden