Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Het uitdelen van de snacks bij De Grote Vaart.
• Het uitdelen van de snacks bij De Grote Vaart. (Foto: Bert Bons)

Jumbo bezorgt ‘een geluksmomentje’ aan de zorg en supermarktpersoneel

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Dankzij de twee Papendrechtse Jumbo-vestigingen op De Meent en de Westpolder en een anonieme sponsor zijn vrijdagmiddag bewoners en personeel van Philadelphia en het eigen personeel verwend met patat, snacks en een goodiebag van de Jumbo.


Bij de Philadelphia-locatie De Grote Vaart aan de Albert Schweitzerstraat in Papendrecht stond vrijdagmiddag de foodtruck van de Patatgeneratie. Frietjes en snacks werden uitgedeeld aan de bewoners en personeelsleden van Philadelphia. Er werden ook goodiebags uitgedeeld van de Jumbo, met daarin allerlei lekkernijen uit de supermarkt. Dit gebeurde niet alleen bij De Grote Vaart maar ook bij De Wilgenborgh aan de Schoolstraat, de andere locatie van Philadelphia waar eveneens mensen wonen met een lichte tot matige verstandelijke beperking.

Afleiding en vrolijkheid
"We wilden hen graag een geluksmomentje bezorgen en deze moeilijke tijd", vertelt filiaalmanager Dick de Man van de Jumbo aan de Meentpassage in Papendrecht. "We steken hen op deze manier een hart onder de riem en bezorgen wat leuke afleiding en vrolijkheid. We vinden dat het zorgpersoneel en de bewoners dit verdienen."

Een anonieme weldoener had de actie opgezet om friet uit te delen bij de Grote Vaart. "Hij wilde daarmee iets moois doen voor de zorg en de mensen van de Patatgeneratie helpen", vervolgt Dick de Man van de Jumbo. "De Patatgeneratie staat normaal gesproken op festivals en braderieën, maar daar kunnen ze niet terecht omdat die dicht zijn of niet doorgaan. Op deze creatieve wijze kunnen zij aan het werk blijven en hun producten aan de man brengen."

Actie uitbreiden
De Jumbo van Papendrecht besloot om de actie te ondersteunen en uit te breiden door de snacks te sponsoren. Daarnaast stelde de Jumbo goodiebags samen met een aantal verwenproducten uit de supermarkt.

Tevens werd er vrijdagmiddag patat en snacks uitgedeeld onder het eigen personeel van de Jumbo. "Ook zij hebben het niet gemakkelijk in deze tijd. Er komt zoveel op hen af", legt Dick de Man uit. Hij somt op: "Ze moeten voortdurend alert zijn in de winkel dat ze anderhalve meter afstand bewaren, alles moet extra goed schoon gehouden worden, het is heel druk in de winkel dus ze moeten hard werken, we hebben de collega's van La Place erbij die we in moeten passen, we zijn elke zondag open gegaan, het is een heel lijstje aan dingen die het ingewikkelder en zwaarder voor hen maakt in deze tijd."

Langer doorwerken
Om het risico zoveel mogelijk te beperken, heeft de Jumbo besloten om het bijvullen van de supermarkt zoveel mogelijk buiten openingstijden te gaan doen. De vulploegen moeten hierdoor langer doorwerken. Normaal gesproken staan ze van 17.00 tot 19.00 uur in de winkel, maar nu wordt dat gedaan van 19.00 tot 22.00 uur.

Dick: "Omdat er zoveel extra werkzaamheden en andere dingen op ons personeel afkomen, vonden we het een mooi gebaar om ook patat en snacks uit te delen aan hen. Nadat de Patatgeneratie klaar was op De Grote Vaart, heeft die nog even bij onze supermarkt gestaan, tot veel genoegen van onze mensen."

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier