Afbeelding

Politiek Alblasserdam ontevreden over proces en kosten naamgeving De Rederij aan gemeentehuis

Algemeen 326 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het proces van de naamgeving van het nieuwe gemeentehuis van Alblasserdam had anders gemoeten; dat gaf de gemeenteraad tijdens de afgelopen raadsvergadering mee aan burgemeester Jaap Paans.

Enkele weken geleden maakte het gemeentebestuur bekend dat het Huis van de Samenleving De Rederij gaat heten. Op de naam zelf hadden de meeste politieke partijen niet zoveel aan te merken, wel op het feit dat ze onvoldoende bij de keuze waren betrokken. Vraagtekens werden daarnaast gezet bij het bedrag van 20.000 euro voor de campagne om deze naam in Alblasserdam bekend te maken.

"Wat ons betreft had er sowieso geen nieuwe naam hoeven te komen", stelde Arco Strop (CDA). "Met deze financiële middelen hadden we anders om kunnen gaan." Herman Verweij (VVD) viel hem bij: "Het is niet het Huis van de Samenleving, niet De Rederij, het is ons gemeentehuis. Dit had niet gehoeven."  En Jaco Brand (SGP): "We hebben de nodige reserves bij deze communicatiecampagne. Dat had achterwege gelaten kunnen worden, zodat we het geld ergens anders aan hadden kunnen besteden."

Identiteit
Burgemeester Jaap Paans erkende volmondig dat achteraf gezien het proces anders aangepakt had moeten worden. "Sommige zaken hadden anders gekund, andere onderdelen hadden anders gemoeten", gaf hij toe. "In de loop van dit traject zijn we de steun van de raad wat kwijt geraakt en dat vind ik vervelend. We hebben met de naamgeving in proberen te spelen op de behoefte van de verschillende gebruikers van het gemeentehuis, om de afzonderlijke identiteiten in één identiteit onder te brengen. Ik wil met uw reacties mijn voordeel doen; ik betreur dat er niet voldoende in is geïnvesteerd om de raad in dit proces mee te nemen."

Wat betreft de kosten van de communicatiecampagne plaatste Paans wel een kanttekening. "Of dat veel of weinig is, daar kun je een mening over hebben. Het is een wijze van appreciëren. Ik zeg het met enige schroom, maar vergeleken met de gemiddelde brandingscampagne om een merk in de markt te zetten is dit heel bescheiden."

Bouwproces
Wat dat laatste betreft overtuigde hij in ieder geval de CDA niet. Strop: "Het gaat om 20.000 euro euro. In het bouwproces van het nieuwe gemeentehuis hebben we alle euro's omgedraaid om het financieel rond te krijgen. We hadden dit geld beter op een andere manier kunnen besteden."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden