Afbeelding
ingezonden mededeling

Gefaseerd naar school

Algemeen 229 keer gelezen

De minister-president was duidelijk: de meeste veiligheidsmaatregelen vanwege het Coronavirus blijven voorlopig nog van kracht. 

Voor de jeugd vanaf 18 jaar en voor volwassenen is dat een teleurstelling. Geen studie, geen sport, geen festivals, dat het zo lang duurt wordt nu wel een doemscenario voor velen. Maar wees eerlijk, had je het anders verwacht? Niemand wil toch dat er een nieuwe piek ontstaat, zodat de zorg opnieuw overbelast raakt en de reguliere patiënten nóg langer op hun behandeling of operatie moeten wachten?

Gelukkig is er goed nieuws voor de Tommy Hilfiger tas! Binnenkort worden ze weer aangeraakt door de basisschoolleerlingen, die er hun boeken, etui en eten en drinken voor de overblijf in mogen stoppen. Na de meivakantie mogen zij weer naar school, zij het om te beginnen met een halve week per leerling, zodat de lokalen de anderhalve meter regeling kan worden volgehouden. Ook fijn voor de leerkracht die meer tijd heeft voor de individuele leerling om te kijken waar ze allemaal staan. En als het goed blijft gaan volgt wellicht nog verdere versoepeling, waarmee de klassen compleet welkom zijn. Je hoort geen kind meer met vage klachten en schoolziek zijn is uit hun denkwereld geraakt. Met binge watchen en gamen hebben ze het helemaal gehad. En om maar te zwijgen over les van hun ouders….. Ze willen weer naar school, naar hun klasgenootjes, hun leerkracht en samen het schoolleven van voorheen oppakken.

De scholen bereiden zich voor op de anderhalve meter samenleving. En straks is vakantie weer echt vakantie!

Niet alle ouders staan te trappelen om hun kinderen weer naar school te sturen, ze vinden het risico nog te groot. Een op de 10 is vast van plan om de kinderen ook na de meivakantie thuis te houden. Dit is een van de uitkomsten van de vele onderzoeken die er gedaan worden. Volgens RTL gaat zo’n 70% mee in de beslissing van het kabinet, 20% twijfelt nog, maar 10% heeft geen vertrouwen.

Ook geeft 10% van de ondervraagden aan dat als de basisscholen gefaseerd opengaan, zij bang zijn het thuisonderwijs niet langer aan te kunnen. Gelukkig voorziet 75% geen problemen en 15% weet het niet. 

De jeugd tot en met 18 jaar mag binnenkort ook weer sporten. Trainingen in de buitenlucht mogen worden hervat, maar de regel van anderhalve meter afstand moet voorlopig nog worden gerespecteerd. En wedstrijden zijn voorlopig nog aan de orde, net als de landelijke competities worden ook de wedstrijden van plaatselijke clubs in elk geval tot 1 september uitgesteld.

Vakantieplannen?
Nu de zon zich alweer heel wat uren per dag openbaart en de meivakantie voor de deur staat, groeien de vakantiekriebels. Wie voor zekerheid gaat kan het beste nadenken over een vakantie per auto of per fiets in eigen land. Laat de kinderen genieten van een alternatieve, maar avontuurlijke manier van vakantie vieren. Misschien wordt het een daverend succes en willen ze volgend jaar weer. Voor de aanschaf van de benodigde spullen hoef je bovendien niet naar de outdoor winkel. Online shopping is echter volop mogelijk en zo kan je een prachtige Matt and nat tas of Calvin Klein tas scoren. Wees er snel bij, want ze gaan als broodjes over de virtuele toonbank. 

Nu nog wat mooi weer nog, maar de voorspellingen zien er voorlopig goed uit!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden