Afbeelding

Vlaggen voor de Koning overweldigend succes in Alblasserdam

Algemeen 168 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Burgemeester Jaap Paans en voorzitter van het Oranjecomité Wiebe van Bockel kijken met trots terug op een kleurrijke Koningsdag met veel rood-wit-blauw en oranje.

Niet alleen wapperde vanaf veel meer huizen de Nederlandse vlag met wimpel, velen gaven gevolg aan de oproep om vanaf 20.30 uur voor de deur te vlaggen. Het resultaat is samengebracht in een Moodfilm van 10 minuten, samengesteld door Cees van der Wal en Peter Stam. Het geeft een prachtige sfeerbeeld van een unieke Koningsdag 2020. "Na dit succes zullen we er volgend jaar op Koningsdag zeker een verder vervolg aan geven", melden de organisatoren.

Om verzekerd te zijn van voldoende beeldmateriaal heeft het Oranjecomité een wedstrijd verbonden aan de actie. Met de slogan 'Win een taart voor je straat' werden deelnemers op Koningsdag zelf gevraagd hun straat aan te melden via Alblasserdamsnieuws of het Oranjecomité. Dat heeft een mooi resultaat opgeleverd. Meer dan 20 straten hebben zich voor maandavond 20.30 uur opgegeven. Deze straten dingen mee om de hoofdprijs: één 1,5 meter taart per wijk, verwijzend naar de afstandsregel, voor de straat die het best aan de criteria voldoet. Vanuit de tientallen inzendingen werden tien deelnemende straten uitgekozen. Voor deze straten is er een slagroomtaart als aanmoedigingsprijs.

De criteria die hebben geleid naar de hoofdprijswinnaars:
1. Aanmelding van de straat met naam van de melder vóór 27 april, 20.30 uur;
2. Met zoveel mogelijk mensen in de straat Vlaggen voor de Koning en elkaar;
3. Voor eigen voordeur, in eigen tuin, op balkon of galerij; afstand houden van de buren;
4. Met in acht name van de afstandsregels, geen groepen, alleen gezinnen bij elkaar.

Het jurybesluit
Op basis van de bovenstaande criteria heeft de jury onder leiding van burgemeester Paans besloten alle vooraf aangemelde straten op Bevrijdingsdag, 5 mei 2020 een slagroomtaart te laten bezorgen bij de contactpersonen.

De hoofdprijswinnaars krijgen, via de contactpersonen, een taart van 1,5 meter. Deze taarten zullen worden aangeboden op 5 mei door de voorzitters van de jury en het Oranjecomité.

De winnaars zijn de deelnemers van de:
1) Fop Smitstraat
2) Touwbaan
3) Combinatie Noachstraat / Van Eesterensingel nrs 213-223

Alle deelnemende straten, bewoners en vlagzwaaiers worden bedankt voor hun enthousiaste deelname. Niet in de prijzen gevallen? Drone gemist? Niet in de film terug gezien? Bedenk je dat de lol van het moment en het doel van de actie centraal staat: Vlaggen voor de Koning en elkaar!

Online vertoning
De Moodfilm 'Koningsdag Alblasserdam' is te zien via de YouTube kanalen en websites van het Oranjecomité www.koningsdagalblasserdam.nl en de gemeente www.alblasserdam.nl. Hieronder is de film ook te zien:

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zestien pupillen van AAA presteren goed bij eerste competitiewedstrijd Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Jongen belandt onder betonwagen na aanrijding op rotonde in Alblasserdam; komt net niet onder de wielen terecht 112 9 uur geleden
• Het monument van de Mission Belle.
Presentatie van herdruk boek Mission Belle in Nieuw-Lekkerland Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden