Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Ina 't Jong van Asaf.
• Ina 't Jong van Asaf.

Ina 't Jong over haar lintje: 'Het duurde even voordat het tot me doordrong'

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Ina 't Jong, lid van christelijk gemengd koor Asaf uit Papendrecht, beleefde vrijdag 24 april een dag met een gouden randje.


Ze werd opgebeld door de burgemeester Aart-Jan Moerkerke van Papendrecht met de mededeling dat er een lintje aan haar is toegekend door koning Willem Alexander voor al het werk dat ze voor Asaf heeft gedaan.

Ina heeft  zich de afgelopen 32 jaar met veel enthousiasme als secretaris ingezet voor het koor. Naast haar inzet doet ze ook nog sinds 2015 vrijwilligerswerk voor de Rivas. Ze helpt o.a. bij de wekelijkse gym en is een luisterend oor voor bewoners, personeel, mede vrijwilligers en buurtbewoners.

Voor Ina was het een grote verrassing. "Ik kreeg 's morgens een doosje chocolade van de burgemeester en dacht nog: 'Wat leuk, zouden alle vrijwilligers dit krijgen?'  Niet gezien dat op dat doosje een afbeelding van een lintje stond en dat dit een groter cadeau uitbeeldde." De burgemeester heeft haar dit telefonisch meegedeeld. "Het duurde even voordat het tot me doordrong. Ik was helemaal confuus", aldus Ina.

Door de corona-maatregelen is een officiële uitreiking niet mogelijk, dat komt op een later tijdstip.

's Middags hebben  een aantal bestuurs- en koorleden  van Asaf met spandoek en een bos bloemen namens het koor op gepaste afstand voor haar huis de felicitaties overgebracht. Ook haar kinderen en kleinkinderen waren erbij toen ze de bloemen in ontvangst nam. "Het was een verrassing met grote hoofdletters", aldus Ina die dit alles in ontvangst nam bij de voordeur. 

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier