• Ina 't Jong van Asaf.
• Ina 't Jong van Asaf.

Ina 't Jong over haar lintje: 'Het duurde even voordat het tot me doordrong'

Algemeen 292 keer gelezen

PAPENDRECHT • Ina 't Jong, lid van christelijk gemengd koor Asaf uit Papendrecht, beleefde vrijdag 24 april een dag met een gouden randje.

Ze werd opgebeld door de burgemeester Aart-Jan Moerkerke van Papendrecht met de mededeling dat er een lintje aan haar is toegekend door koning Willem Alexander voor al het werk dat ze voor Asaf heeft gedaan.

Ina heeft  zich de afgelopen 32 jaar met veel enthousiasme als secretaris ingezet voor het koor. Naast haar inzet doet ze ook nog sinds 2015 vrijwilligerswerk voor de Rivas. Ze helpt o.a. bij de wekelijkse gym en is een luisterend oor voor bewoners, personeel, mede vrijwilligers en buurtbewoners.

Voor Ina was het een grote verrassing. "Ik kreeg 's morgens een doosje chocolade van de burgemeester en dacht nog: 'Wat leuk, zouden alle vrijwilligers dit krijgen?'  Niet gezien dat op dat doosje een afbeelding van een lintje stond en dat dit een groter cadeau uitbeeldde." De burgemeester heeft haar dit telefonisch meegedeeld. "Het duurde even voordat het tot me doordrong. Ik was helemaal confuus", aldus Ina.

Door de corona-maatregelen is een officiële uitreiking niet mogelijk, dat komt op een later tijdstip.

's Middags hebben  een aantal bestuurs- en koorleden  van Asaf met spandoek en een bos bloemen namens het koor op gepaste afstand voor haar huis de felicitaties overgebracht. Ook haar kinderen en kleinkinderen waren erbij toen ze de bloemen in ontvangst nam. "Het was een verrassing met grote hoofdletters", aldus Ina die dit alles in ontvangst nam bij de voordeur. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden