Afbeelding

'Operatie Embargo' geslaagd voor Papendrechts 4-mei Comité

Algemeen 244 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het waren spannende dagen voor het Papendrechts 4-mei Comité. Bij hoge uitzondering had burgemeester Moerkerke toestemming gegeven om de lijst met namen van gedecoreerden ruim een week eerder vrij te geven, om ze te plaatsen in de Bevrijdingskrant.

Maar dan wel onder een heel strikt 'embargo', zoals dat bij de krant heet. Je hebt dan wel het nieuws, maar je mag er pas op een bepaalde datum wat mee doen. In dit geval mocht de namen pas bekend worden op vrijdag 24 april na 12.00 uur. Op dat moment had de burgemeester alle onderscheiden Papendrechters telefonisch geïnformeerd over het feit dat ze een 'lintje' kregen.

Omdat er dit jaar geen speciale bijeenkomst in de raadzaal kon plaatsvinden, was het plaatsen van de namen in deze bijzondere krant een mooi, maar spannend alternatief. Spannend, want die lijst moest wel naar de vormgever van de krant en daarna naar de drukker. Vervolgens lag de krant nog twee dagen bij de distributeur.

Dat op de lijst ook de naam stond van één van de leden van het 4-mei Comité, Peter Jan van der Giessen, maakte het bepaald niet makkelijker.

Voorzitter Wim de Leur zweette een week lang peentjes. Samen met de producente van de krant, Wietske Pietersma, had hij contact met alle betrokkenen tijdens het hele proces. En iedereen hield zich aan z'n woord en niemand 'lekte'. "Daar kunnen ze bij de Troonrede nog een puntje aan zuigen" verzuchtte een opgeluchte De Leur, toen kort na twaalven de eerste Bevrijdingskranten in de bus gleden. 'Operatie Embargo' was geslaagd. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Vier auto's botsen op elkaar op A15 bij Gorinchem: vertraging loopt op tot anderhalf uur 112 16 uur geleden
Afbeelding
Wethouder en Lionsclub planten bomen in Alblasserdam: compensatie voor CO2-uitstoot Truckerstocht Nieuws 16 uur geleden
"Ik weet oprecht niet van een locatie voor een heel geboortebos in Papendrecht."
Geboortebomen als krachtig symbool van leven: D66 Papendrecht dient motie in Nieuws 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden