Afbeelding
ingezonden mededeling

Goed kettingslot voor scooter belangrijk

Algemeen 201 keer gelezen

In veel grote plaatsen zien we dat mensen weer meer op scooters gaan rijden. Doordat deze vervoermiddelen vaker opduiken in het straatbeeld, worden ze ook sneller gestolen.

Criminelen valt het namelijk ook op dat er in bijvoorbeeld grote steden steeds meer scooters opduiken. Als eigenaar van een scooter wil je natuurlijk niet dat jouw voertuig gestolen wordt. In dat geval is het zaak om jouw tweewieler te beveiligen wanneer je deze onbewaakt achterlaat. Je kunt hiervoor een kijkje nemen op deze kettingslot webwinkel.

Verschillende soorten sloten
Voordat je een kettingslot koopt, moet je weten dat er tegenwoordig verschillende soorten sloten voor scooters zijn. Je kunt kiezen voor een groot, zwaar slot, maar ook voor een klein compact slot. Heeft jouw scooter voldoende opbergruimte voor een groot en zwaar slot? Kies hier dan voor. Dit slot is namelijk stevig, waardoor het lastig wordt om een scooter met dit slot te stelen. Is er geen opbergruimte aanwezig? Kies dan voor een beugelslot, kabelslot, muurankerslot, schijfremslot of een stuurslot.

Hoe gebruik je een kettingslot?
Deze vraag wordt door veel mensen met wat gelach onthaald. Het gebruik van een kettingslot is toch niet zo moeilijk? Dat klopt, maar toch gebruiken veel mensen het slot op de verkeerde manier om een scooter te beveiligen. Zo wordt hij bijvoorbeeld vaak alleen door het wiel gedaan. Dit kan goed gaan, maar die garantie heb je niet. Je kunt jouw scooter namelijk beter vastmaken aan een object. Doe hem dus niet alleen door het wiel heen, maar bijvoorbeeld ook om een paal. Op deze manier is de kans dat jouw scooter gestolen wordt bijzonder klein.

Denk ook aan je eigen veiligheid
De veiligheid van jouw scooter is natuurlijk belangrijk, maar je moet ook denken aan jouw eigen veiligheid. Zo moet je bijvoorbeeld goed beschermd zijn wanneer je een scooter gebruikt. Draag bijvoorbeeld altijd een helm. Heb je net een scooter met een gele nummerplaat gekocht? Dan moet je ook een helm kopen. Op scooters met een geel nummerbord moet je namelijk verplicht een helm dragen. Bij snorfietsen met een blauwe nummerplaat hoeft dit meestal niet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden