Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Arjan Kuipers, Dion Donkervoort en Sander Laureijssen (v.l.n.r.) van de Ertepeller, met op de achtergrond het zorgpersoneel van de Waalburcht.
• Arjan Kuipers, Dion Donkervoort en Sander Laureijssen (v.l.n.r.) van de Ertepeller, met op de achtergrond het zorgpersoneel van de Waalburcht. (Foto: Bert Bons)

Restaurant De Ertepeller verwent zorgpersoneel met driegangenmenu

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Het personeel van restaurant De Ertepeller uit Papendrecht heeft op woensdag 22 april een heerlijk driegangenmenu bereid voor het zorgpersoneel en de vrijwilligers van Rivas Waalburcht aan de Kleine Waal in Papendrecht.


"Met de actie Aspergeboxen voor de Zorg hebben wij voldoende op kunnen halen om al het personeel van de Waalburcht een hart onder de riem te steken in deze zware periode", legt chefkok Arjan Kuipers van De Ertepeller uit. Samen met drie collega's van het kwaliteitsrestaurant nam hij de keuken van De Waalburcht even over om 42 maaltijden te bereiden.

"Het is goed gelukt om binnen de corona-afspraken samen te werken en heerlijke gerechten klaar te maken", vervolgt Arjan. De reacties waren heel positief. "De mensen in de zorg kunnen nu wel een steuntje in de rug gebruiken. Ze hebben hun gebruikelijke zorgtaken, die nu vaak veel moeilijker zijn, en moeten in deze tijd ook taken van de familie erbij nemen."

In de afgelopen weken heeft restaurant De Ertepeller aan de Slobbengorsweg 149 in Papendrecht aspergeboxen verkocht aan de (vaste) klanten van het restaurant. Er waren heerlijke gerechten samengesteld, onder meer met gerookte zalm, ham, ei en botersaus. Dit gebeurde tegen de normale prijzen van het restaurant. "De marge die we daarop konden maken, hebben we nu gebruikt om het driegangenmenu te bereiden voor het zorgpersoneel van de Waalburcht."

De geste werd bijzonder gewaardeerd, zeker omdat het restaurant het op dit moment zelf ook moeilijk heeft vanwege de corona-maatregelen. Restaurants en andere horecagelegenheden zijn immers gesloten. Ook de terrassen blijven vooralsnog dicht.

Arjan: "Voor een deel van het personeel krijgen we een vergoeding vanuit het Rijk, omdat we nu niet open mogen zijn. Maar bij drie personeelsleden van ons ligt dat wat anders. Die werkten tot februari bij ons via een detacheringsbedrijf, maar hebben we daarna in eigen dienst genomen. Volgens de hulpregeling van het Rijk krijgen we voor hen nu geen vergoeding, omdat die geldt voor iedereen die op 1 januari in eigen dienst was."

Arjan gaat ervan uit dit een misser is in de regeling van het Rijk en dat er alsnog een vergoeding voor hen zal komen. "Ik wil graag positief blijven en vooruit kijken. We willen de komende week bijvoorbeeld de keuken voor een deel weer openen en starten met de bezorging van gerechten. Het kriebelt bij de jongens uit de keuken!"

Voor meer informatie of de mogelijkheden voor thuisbezorging of afhalen: www.ertepeller.nl, 078-3032260 of info@ertepeller.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5