Afbeelding

OP wil Noodfonds Corona oprichten in Papendrecht

Algemeen 128 keer gelezen

PAPENDRECHT • De fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) wil een Noodfonds Corona oprichten waarmee bedrijven en verenigingen in nood geholpen kunnen worden.

De partij heeft een motie opgesteld waarin het plan wordt uitgelegd. "Dit noodfonds kan worden gefinancierd uit de opbrengst van de Eneco gelden, tot in beginsel een maximumbedrag van 10 procent", legt voorman Ruud Lammers van OP uit. Het gaat dan om een bedrag van ongeveer 2,7 miljoen euro.

Door een noodfonds op te richten krijgt het college van B&W van Papendrecht de ruimte om beleid te maken om acute financiële noden in de samenleving te lenigen.

"Aangezien dit een zaak van het algemeen belang betreft en we er eigenlijk geen politiek over zouden moeten bedrijven, hebben wij de motie algemeen opgesteld en zouden we willen voorstellen deze te ondertekenen met 'De gezamenlijke gemeenteraadsfracties'", vervolgt Lammers.

Hij hoopt dat met de motie een krachtig en duidelijk signaal gegeven kan worden in de richting van het college en de gemeentelijke organisatie, maar ook aan de samenleving, dat het wat de gemeenteraad betreft zaak is inwoners die in moeilijkheden komen zo snel mogelijk te hulp te schieten en daarvoor ook een relevant budget ter beschikking te willen stellen. Lammers: "Op die manier leveren we als gemeenteraad 'boter bij de vis'."

De fractie van OP heeft de motie voorgelegd aan de overige partijen in de Papendrechtse raad en hoopt de motie zo snel mogelijk te kunnen indienen.

Lammers: "Hoe soepeler dat gaat, hoe sneller het college de nodige wind in de rug krijgt om tot actie over te gaan."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden