Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Bert Bons

Nieuwe service voor bibliotheek Alblasserdam die bijna verhuist

  •   112 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Ook in Alblasserdam heeft de bibliotheek de service 'Haal de bieb in huis' in het leven geroepen. Er is hier, behalve lezen, nog een reden extra voor: de bieb wil haar leden en bezoekers nog graag even ontmoeten in het 'oude' pand aan het Wilgenplein.

De kans bestaat namelijk dat ze hier niet meer opengaan. De verbouwing van het Huis van de Samenleving is in volle gang. En op woensdag 15 april presenteerden de bewoners de nieuwe naam van hun toekomstige onderkomen: De Rederij.

Boeken afhalen
Voor wie liever van papier leest, heeft de Bibliotheek AanZet dus de service Haal de bieb in huis! opgezet. Leden kunnen telefonisch een bestelling doorgeven en deze ophalen bij één van de 11 afhaalpunten, waaronder de bibliotheek van Alblasserdam. Op www.debibliotheekaanzet.nl/haal-de-bieb-in-huis staat alle informatie rondom deze ophaalservice. De actie is alleen voor leden. Lid worden kan met het gratis Welkom abonnement.

De Rederij
De nieuwe naam voor het Huis van de Samenleving is De Rederij. Hiermee heeft het pand een originele en passende naam gekregen. Het is een directe verwijzing naar de scheepsbouw, waarmee Alblasserdam al meer dan twee eeuwen onlosmakelijk verbonden is. Ook het voormalige gemeentehuis zelf heeft veel verwijzingen naar deze sector, die gewoon heel erg belangrijk is voor het dorp.

De Rederij wordt één centrale plek in Alblasserdam waar inwoners binnenlopen met hun vragen, om te werken, te studeren of te ontmoeten. Samenwerken, ontmoeten en leren staan hier centraal. Dit sluit perfect aan bij de filosofie van de Bibliotheek AanZet. De officiële sluitingsdatum van het huidige pand is 28 mei 2020. Half juni verwachten ze bezoekers in De Rederij te kunnen verwelkomen.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }