Afbeelding
Foto: Bert Bons

Nieuwe service voor bibliotheek Alblasserdam die bijna verhuist

Algemeen 507 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Ook in Alblasserdam heeft de bibliotheek de service 'Haal de bieb in huis' in het leven geroepen. Er is hier, behalve lezen, nog een reden extra voor: de bieb wil haar leden en bezoekers nog graag even ontmoeten in het 'oude' pand aan het Wilgenplein.

De kans bestaat namelijk dat ze hier niet meer opengaan. De verbouwing van het Huis van de Samenleving is in volle gang. En op woensdag 15 april presenteerden de bewoners de nieuwe naam van hun toekomstige onderkomen: De Rederij.

Boeken afhalen
Voor wie liever van papier leest, heeft de Bibliotheek AanZet dus de service Haal de bieb in huis! opgezet. Leden kunnen telefonisch een bestelling doorgeven en deze ophalen bij één van de 11 afhaalpunten, waaronder de bibliotheek van Alblasserdam. Op www.debibliotheekaanzet.nl/haal-de-bieb-in-huis staat alle informatie rondom deze ophaalservice. De actie is alleen voor leden. Lid worden kan met het gratis Welkom abonnement.

De Rederij
De nieuwe naam voor het Huis van de Samenleving is De Rederij. Hiermee heeft het pand een originele en passende naam gekregen. Het is een directe verwijzing naar de scheepsbouw, waarmee Alblasserdam al meer dan twee eeuwen onlosmakelijk verbonden is. Ook het voormalige gemeentehuis zelf heeft veel verwijzingen naar deze sector, die gewoon heel erg belangrijk is voor het dorp.

De Rederij wordt één centrale plek in Alblasserdam waar inwoners binnenlopen met hun vragen, om te werken, te studeren of te ontmoeten. Samenwerken, ontmoeten en leren staan hier centraal. Dit sluit perfect aan bij de filosofie van de Bibliotheek AanZet. De officiële sluitingsdatum van het huidige pand is 28 mei 2020. Half juni verwachten ze bezoekers in De Rederij te kunnen verwelkomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden