Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Wethouder Peter Verheij, toen hij voor de actie Koop Lokaal het Scheldeplein aanprees.
• Wethouder Peter Verheij, toen hij voor de actie Koop Lokaal het Scheldeplein aanprees. (Foto: Bert Bons)

Nog geen noodfonds voor ondernemers in de gemeente Alblasserdam

  •   239 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De gemeente Alblasserdam heeft besloten om vooralsnog geen noodfonds op te richten waarmee winkeliers, ondernemers en verenigingen financieel geholpen kunnen worden die getroffen zijn door de gevolgen van de corona-crisis.

Buurgemeente Molenlanden heeft dat wel gedaan. Daar is een bedrag van 3 miljoen euro gestort in een fonds om noodlijdende ondernemingen, winkels en verenigingen te ondersteunen.

Maatregelen
"We hebben wel allerlei maatregelen genomen om ondernemers en verenigingen te helpen", legt wethouder Peter Verheij van onder meer financiën uit. "Gemeentelijke belastingen worden uitgesteld, marktgelden worden terug gestort, we betalen binnen twee weken onze rekeningen, we willen bemiddelen bij het aanvragen van huurverlagingen en steunen de actie van Koop Lokaal van de Alblasserdamse winkeliers", somt Verheij op.

"Onze maatregelen zijn op dit moment vooral gericht op de liquiditeit van verenigingen en ondernemingen. Daarnaast houden we nauw contact met alle betrokken partijen. Als er maatwerk nodig is omdat iemand buiten de hulpregelingen valt, dan helpen we mee om een oplossing te vinden."

Eerst landelijk
Op dit moment hanteert de gemeente Alblasserdam de regel; 'Eerst landelijk, dan regionaal, dan plaatselijk'. Wethouder Verheij: "Er zijn landelijke en regionale hulpfondsen waar ondernemingen gebruik van kunnen maken. Ook kan men bij banken aankloppen."

Peter Verheij sluit niet uit dat de gemeente Alblasserdam in een later stadium alsnog een noodfonds zal starten. "Ongetwijfeld komt er een moment dat de schade opgemaakt gaat worden, dan kunnen we kijken wat we kunnen doen. We houden alle ontwikkelingen goed in de gaten. Stap voor stap zullen we reageren waar dat nodig is."

De financiële wethouder van Alblasserdam verwacht niet dat het dan in sommige gevallen te laat kan zijn voor ondernemers of verenigingen. "Onze lijntjes naar de ondernemers en winkeliers zijn kort. En we roepen iedereen op; als het knelt, neem dan contact op."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }