Logo hetkontakt.nl/klaroen
• De lege raadszaal in Papendrecht.
• De lege raadszaal in Papendrecht. (Foto: Gemeente Papendrecht)

Raad Papendrecht maakt eerstvolgende vergadering corona-proof

  •   88 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht heeft er woensdagavond 9 april voor gezorgd dat haar eerstvolgende gemeenteraadsvergadering corona-proof én volgens de wet gehouden kan worden.

Daar was een ietwat bijzondere handelwijze voor nodig. Het gemeentebestuur had een gemeenteraadsvergadering belegd, maar vanwege de corona-maatregelen mochten daarbij niet de 23 gemeenteraadsleden van Papendrecht aanwezig zijn. Vooraf was afgesproken dat niemand van de raad zou komen.

Officieel mag een gemeenteraadsvergadering pas gehouden worden als minimaal de helft van het aantal raadsleden plus één aanwezig is. In Papendrecht gaat het daarbij dus om 12 raadsleden. Dat wordt het quorum genoemd.

De burgemeester en de griffier constateerden woensdagavond na de opening van de vergadering dat aan deze vereiste uit de Gemeentewet niet werd voldaan. Geen van de 23 raadsleden was naar de raadzaal van het gemeentehuis gekomen.

Daarom heeft de burgemeester direct een nieuwe raadsvergadering uitgeschreven. Deze vergadering wordt gehouden op donderdag 9 april, 20.20 uur. Voor een nieuw uitgeschreven vergadering geldt de minimale vereiste aanwezigheid niet. Deze vergadering kan met de aanwezigheid van minimaal één raadslid doorgaan.

Dat zal op donderdag 9 april dan ook gaan gebeuren. Dat raadslid kan namens de gehele gemeenteraad beslissingen nemen. De gemeenteraad van Papendrecht had onderling al afgesproken dat tijdens de corona-maatregelen alleen kleine en noodzakelijke beslissingen genomen zullen worden. Grote en belangrijke besluiten worden zoveel mogelijk vooruit geschoven tot na opheffing van de corona-maatregelen.

Op de agenda van de raadsvergadering op 9 april 2020 staan de volgende punten:
• Toelating nieuw raadslid voor de VVD
• Benoeming duo-raadslid voor GroenLinks
• Bekrachtiging tijdelijke wijziging verordening winkeltijden
• Wijziging legesverordening

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }